Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Една товарна 06 серия
pach:
--- Цитат на: KRAKOMOBILA link=topic=5025.msg109387#msg109387 date=1509576755 --- Няма да стане с пилене на климатика. И на истинските е рязан покрива.
--- Край на цитат ---
На истинските разбира се, че ще е рязан покрива,
защото са реални и работещи.
Няма как да отрежеш нещо от климатика.
Но на модела едва ли климатичето е работещо !!!
Просто трябва да се изработи само тази част от климатика като модел, която ще се вижда над покрива и да се залепи на мястото му.
Не виждам смисъл да се реже покрива на модела....най-малкото, че може да се наложи и други неща да се режат под покрива.
Но това в крайна сметка си зависи от майстора който си го прави.
Иначе много се чудих ТБД точно какво ли значи,
и рабрах благодарение на Стефан :hi:,
а то било
Тец Бобов Дол...
оня селяндур със златните очила
не е могъл да измисли по-тъпо име обаче...
KRAKOMOBILA:
Не ме разбираш правилно. На истинските е рязан покрива защото при монтажа на климатика вероятно се нарушава габарита на контактната мрежа. Което значи, че покрива на тези с климатик е по-нисък и формата му е различна - разгледай по-подробно тези две снимки:
Ясно се вижда, че покрива при тези с климатика е плосък, а при тези без следва заоблената форма.
pach:
:blush2: Схванах и си абсолютно прав...не бях забелязал плоското.
Благодаря да снимките! :hi:
pavlinbg:
--- Цитат на: МАШИНИСТ link=topic=5025.msg109388#msg109388 date=1509578328 ---БЛАГОДАРЯ !
560 гр.и гумени бандажи - интересно.
Тунинг - имах пред вид увеличаване на теглото,но той е достатъчно тежък и евентуално замяна на някои детайли , ако са пластмаса с метални.
Лока е аналогов и който иска декодер - монтира.
Ще го изпускам от 16 етаж. :haha: :haha: , Шегувам се.Имах пред вид дребни детайли , които при пипане и " игра " с модела има опасност от счупване
В общи линии става и може да се търкаля за кефа на моделиста.
--- Край на цитат ---
Моделът е подходящ за тунинг, защото корубата е от пластмаса /а не от някаква смола/, а доколкото са ми казвали хора, които се занимават с това, стъклата се снемат лесно /за разлика от PIKO, където счупих няколко при "опит за тунинг" :haha:/. Относно дребните детайли, моделът е доста изчистен от такива /за разлика от локомотивите EA 060 напр./. Все пак е дизелов локомотив и за разлика от електровозите няма много дребни елементи по покрива. Единствено дръжките отпред, но те не стърчат много и са направени доста стабилно. Считам, че за цената си моделът е страхотен!
Интересно ми е Ванката как е подходил при нанасянето на боята. Първо е китосал локомотива, или го е "изкъпал" с някакъв разредител ?
pach:
разредител + пластмаса = лепило
:scratch_ones_head:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия