Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control

Led осветление на вагончета

<< < (8/8)

dred77:
 Привет!
 Честно казано се чудих дали да продължа темата, че доста се повтарям, но докато си пия кафето пак ще направя нещо като мануал.
 Не съм питал продавачът, но смятам, че не му нанасям вреди като дам линк към вагонаTillig 74922.
 Много лесен за подвързване има заводско токоснемане от 8-те колела, и доставя захранване горе до покрива, изобщо не се налага отваряне на нещо друго освен покривът, който е на щипки.
 Намираме място за буфера-събира се 2200uf/25v. Отбелязваме си кое му е +/- защото реших да го боядисам-виждаха се 2-3мм зелено над тоалетната  през прозореца. Със смивка за модели намацах и стелажите за писма, че ми се сториха доста еднообразни:

Подготвяме лентата, смяна на резисторите с 4.7Kohm. /smd 472/ , прекъсваме минусовата шина на в тоз.случай 5те сегмента. близо до пъпките за захр.:

Окабеляваме лентата имам 4 изхода, затова заедно връзвам на два сегмента /-/ заради ефектите, не ползвам два съседни.

Подвързваме декодера:

Крайният резултат:

Линк към целият албум

Светли Празници на Всички!

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия