Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Книгите на инженер Димитър Деянов
МАШИНИСТ:
Off-Topic:Челебиев : Пий си хапчетата редовно ! Съвсем си изпушел !
Mixy:
Настоятелно приканвам участниците в "разговора" да прекратят ръсенето на явни и недоизречени (...) обидни и цинични изрази и да спазват правилата на форума! Ако имате да си казвате още нещо извън темата, преминете на ЛС.
Mixy
Администратор на Railwaypassion.com
IKAR:
Не ми се сърдете, но считам, че този път администрацията на форума взе погрешно решение. Какво означава, че някой, няма значение кой, публикува снимки някъде в интернет, независимо дали на сайт, в гьонсурат тефтера или в някой форум, ама после не бил съгласен и не разрешавал въпросните снимки да се публикуват на други сайтове, форуми и т.н. щото видиш ли, въпросният форум примерно не му харесвал. Като качваш снимки в нета, ще си правиш сметката, че всичко одмах става публично достояние. И сега в крайна сметка какво - ако иска човек да види снимките на серия 04, трябва задължително да се регистрира в гьонсураттефтера, че и да моли да го приемат в някаква си група. Точно масовото седене във фейсфъка ме принуди на последната ми работа в България да го блокирам в качеството си на заместник системен администратор. Давам веднага подобен пример - от години целият огромен архив заводски снимки на автобусите Икарус е сканиран и качен в интернет за свободно ползване. Едновременно с това същите тези снимки представляват 2/3 от снимките в книгите за Икарус просто защото други снимки няма. И какво сега, да обвиним авторите, че са крали снимки от нета само защото някой преди тях ги е пуснал в свободно обръщение....Стига глупости, бре хора...Според мен е редно дизелът червен да стане отново видим по най бързия начин, пък който има претенции затова, че иска снимките, които е качил, да се публикуват "избирателно", просто да не ги е качвал.....Аз един ден съм се зарекъл целия камион книги, лека-полека като имам време, да го сканирам и да го изплющя за който иска да си сваля и чете.
Boris 2-12-4:
Браво, Икар!
Случайно да си прочел в книгите, че не е разрешено да се публикуват каквато и да е част в КАКВАТО И ДА Е ФОРМА, където и да е без писменото разрешение на автор и издателство?!?
Направо подтикваш към кражба! :angry:
Не рядко авторите разчитат не само на еднократното получаване на хонорар, но и печалба за всеки продаден екземпляр, респективно за всяко преиздаване...
Чисто неуважение...
vesko76:
"Уважаеми господин Бояджиев,
От моя страна няма проблем споменатите от Вас книги да бъдат публикувани във ФЕЙСБУК.
Желая весело посрещане на Новата 2018 година и успех във всичките Ви начинания !
С поздрав, Д.Деянов" Това е отговора на мое запитване към инжДимитър Деянов за електронния вариант на неговите книги.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия