Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Книгите на инженер Димитър Деянов

<< < (8/10) > >>

vesko76:
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,5044.0.html. Има отделна тема за електрония  вариант на книгите на инж. Димитър Деянов.  За сведение на администратора публикувам моето запитване към инж.Деянов и неговия отговор                                                   
                  „Уважаеми господин Деянов,ще ми разрешите ли електронните издания на Вашите книги Тракцията в БДЖ 1866-1946г. Локомотивното стопанство на БДЖ 1947-1990г. и Железопътната мрежа в България 1866-1975г. да бъдат публикувани във ФЕЙСБУК и да бъдат достъпни до по-голяма част от любителите на жп транспорта.Има радетели на жп транспорта които ценят Вашите книги но нямат възможност да ги намерят в хартиен вариант.Предварително благодря за отговора.С уважение Веселин Бояджиев.“                                                                 
             „Уважаеми  господин  Бояджиев,
От моя страна няма проблем споменатите от Вас книги да бъдат публикувани във ФЕЙСБУК.
Желая  весело посрещане на Новата 2018 година и успех във всичките Ви начинания !
             С поздрав, Д.Деянов “

Nenchev:
Разбира се, че няма проблем.  Носителят на авторските права е било издателството на БДЖ, което вече не съществува, а аз не успях да открия правоприемник.

Сори, pach, този път стреляш на халос.  За да не олеква дадено мнение е жалателно нещата да се проучват и проверяват предварително.

Моля, оставете на мен преценката на тези неща, за да се запази за постоянно добрият тон във форума. У вас си създайте рефлекса единствено да ме уведомявате, когато смятате, че някой е "сгазил лука", а редът във форума е моя работа.

И макар и да не съм съгласен с мнението на потребителя, че нямало носител на авторските права, понеже издателството на БДЖ вече не съществувало, тъй като очевидно авторът/авторите са дали своето съгласие книгите им да се разпространяват през интернет, темата за правата им считам за изчерпана.

Dispatcher

Vlado:
Току що говорих с инж. Деянов относно книгите му, като той дава генерално съгласие книгите му да се публикуват в интернет, с единственото условие да не се търси комерсиален ефект с това.

svetljjjo:
то на мен не ми е много работа ама да попитам на тоя инжинер тея книги побликувани ли са на хартиен носител ?!?
Струва ми се че правата принадлежът вече на издателството не на инжинера ако са побликувани и издавани щото той е получил хонорар евентуално и е предостъпил правата на издателството поне така се процедира.  :)

Малко по-горе посочих, че темата е изчерпана или трябва и още нещо да направя, за да се спрете...

Dispatcher

emilchaushev:

--- Цитат на: svetljjjo link=topic=5044.msg113637#msg113637 date=1543410072 ---то на мен не ми е много работа ама да попитам на тоя инжинер тея книги побликувани ли са на хартиен носител ?!?
Струва ми се че правата принадлежът вече на издателството не на инжинера ако са побликувани и издавани щото той е получил хонорар евентуално и е предостъпил правата на издателството поне така се процедира.  :)

--- Край на цитат ---

Много жалко... ако не познаваш инж.Деянов да го споменаваш с "тоя инженер". Малко респект трябва и .... грамотност при писане, че ми свършиха пръстите на двете ръце да броя правописните и пунктуационните грешки в такъв кратък пост. Четете, колега, повече четете. А ако не сте виждали книгите, аз спокойно за Коледа мога да ви препоръчам и още една- "Българска граматка" или учебници по български език 5-8 клас.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия