Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Похвалете се с вашия макет | Show us Your layout
Макет на кула за въглища
totomoto:
Официално мога да кажа, че кулата вече е завършена. Наслагах останалите подпори на краката и двете стълби за големите платформи. Това беше останало и не ми даваше мира и сърце да кажа - готово ;D. Беше много приятно и научих доста неща, намерих пределите на ма майсторлъка си в някои области, в други мога още. Следващия модел ще бъде водна кула в същия стил. Харесват ми дървени конструкции защото не се налага голямо боядисване, в което едва ли ще съм много добър от самото начало защото никога не съм пробвал. По-следващия обаче ще бъде точно такъв, форекс и качествено боядисване - вече съм си намерил хубав аерограф. Дано ви е било интересно (на мен определено ми беше) и благодарности на всички, които ми помогнаха с акъл и идеи :drinks:. Последните снимки са малко по-"арт" понеже не носят толкова техническа информация а са вече за илюстриране.
Отивам да пускам новата тема :yes:!!
gzo:
Това е истинския моделизъм братче :good: Дървените макети трябва да са от дърво, с пластмаса и баба знае.
Определено тази кула трябва да стои върху диорама.
totomoto:
Имах предвид, че смятам да пробвам също тухлени и бетонни постройки, които няма смисъл да правя от дърво тъй като и без това ще бъдат боядисани отгоре. Диорама или макет не планирам да правя, за сега поне. Интересен ми е пътя, а не крайната дестинация - чист ДАО-изъм ;D. За мен тази куличка вече не представлява никакъв интерес. От сега се чудя как ще я пазя за напред.
mitko0888:
Важно е, като си наумиш да правиш нещо, да го започнеш и да го завършиш така че да ти харесва.
Второто сигурно също си го видял, че и да я пазиш, и да не я пазиш, всякакви повреди се отстраняват много лесно, и от това куличката ще стане само по истинска.
Мисля че всичко ти се е получило "без забележки". От дърво могат да се правят и много други неща - не само водни кули, но и мостчета, къщички, навеси и какво ли не. Все ще им намериш място някъде.
gzo:
--- Цитат на: totomoto link=topic=5049.msg112064#msg112064 date=1529225428 ---От сега се чудя как ще я пазя за напред.
--- Край на цитат ---
Най-сигурния начин да я запазиш е на диорама. Другия вариант е да я метнеш в забвение в кутия, която някой ден ще иде в коша. За хубава диорама също има път за извървяване, тъй че помисли още малко.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия