Принципно няма нищо лошо човек да преследва мечтите си. Виждали ли сте интериора на автомобил Тесла ? А шофорали ли сте такъв ? Все едно са изработени в час по ТНТМ. Ами някак си не ми се връзва човек който е създал такъв автомобил да се занимава и с ракети и с планети. Нищо чудно следващият му проект е да реши да изпрати хора на Слънцето.... За мен всичко това е една тотална идиотщина.
Еееееея това приятелю, ако не те познавах, бих казал, че е злобно.
Да виждал съм интериора ( поне на модел S) на живо!
И не само интериора но и как се движи ( отвътре и от вън).
Всеки ден спира на паркинга ни, защото шефа я кара.
А шофьорът му се грижи за нея в отсъствието му и имам възможност да се повозя в нея. Ако този интериор ти прилича на ТНТМ, то тогава аз съм ватман (което има по-голяма вероятност)!
Да не забравяме, че на сайта Тесла( както и всеки техен магазин или сервиз) имат тъй наречените конфигуратори. Тоест всеки клиент направил поръчка за модел на Тесла, сам си конфигурира какво би искал да има над основния стандартен пакет. И става въпрос на избор за технически параметри, не само за цвета на боята!!!
Ако ти си видял
някаква Тесла, която да е "сделана", то това е било по желание на клиента!!! И все пак....например бравите на вратите не може да са
по-добре различни от стандартните (прибиращи се вътре) защото
просто в Тесла не правят други модели!!! Така че в крайна сметка,
дори минималната базова конфигурация, като изходна, не може да бъде наречена " клуб по ТНТМ"!!!
Хубаво е когато се обсъжда нещо да бъдем поне малко обективни.
Вече две американски големи общини подписаха договорите,
за новият вид транспорт ...който впрочем най-добрите вероятно ще е съвременния край на конвенционалните железопътни връзки. Това са Лос Анжелис и ...май Чикаго беше.
Или това също е една осъществена мечта на Илън Мъск!?
За "Hyperloop One" -2017г.
Изпитанията се проведоха нс 29 юли на тестовия полигон в Невада. Дължината на трасето е почти 500 метра. Специалната капсула се ускорява през първите 300 метра, след това тя трябва да намали скоростта си и да спре.
Капсулата успяха да ускори до скорост от 310 км в час. Първоначално е било планирано да достигне до 402 км/ч.
От тръбата, по която се движи модулът, е изтеглен въздухът до налягане, което съответства на височина от 60 хиляди метра над морското равнище. Според компанията, всички елементи на системата - двигатели, електроника, вакуумна помпа и механизмите на магнитната възглавница по време на изпитанието са работили добре.
Целта на компанията е скорост от 800 километра в час. Това са скоростта, необходима за изпълнение на планирания проект за изграждане на трасето от Абу Даби до Дубай!
https://youtu.be/MU4LTv_eNgQТук пък Вашингтон подписаха договор за връзка с Балтимор по този начин - 70 км мисля, че беше разстоянието.
Ами това " забавление" уж в страни от основната идея за "Hyperloop", наречено "Hyperloop Pod" на друга негова компания - Boring Company!?!?!? То само показва как една " марсианска" технология веднага намира приложение и на земята.
Машината на Мъск за пробиване на тунели работи 10 пъти по-бързо от обикновените тунелни машини. Това ще направи подземните преходи по-популярни.
Тунелите биха могли да станат решение за интензивния трафик, особено в градовете, те също могат да бъдат и потенциален начин да се докарат превозните средства директно в сградите.
Новият проект Boring Company кореспондира с мисията на Tesla за облекчаване на трафика, което от своя страна ще намали разхода на гориво и емисиите. Той също така се вписва и с милията на SpaceX, която планира да създаде селище на Марс.
Пробивната машина ще се използва и за проверка на конструкцията на евентуален тунел на Червената планета, който ще стане подземно жилище, което ще предпазва хората от екстремния студ, ниско налягане и висока радиация
Ах дааа, някои докато се наумуват и научат, Илън Мъск и компания продължават да работят усилено за близкото бъдеще...може да се каже на човечеството. Дори и за аборигените! Но това е за друга бира!
От DHL-USA поръчаха освен първоначалните 100 камиона
Tesla Semi, още 120 с опция за следващи 400!!! От "Кока-Кола"
пък подписаха направо за 500 броя с опции за абонамент за още нови бройки!
Още един реализиран проект ( и започнато производство) на
"клубът по ТНТМ" на Илън Мъск!!!
Впрочем Филипе, прав си на 1% че това у клуб по ТНТМ!!!
Както си спомняме по-дъртите тук, тази социалистическа
изгъзица на Партията ( на Тоше) означаваше
младежката организация за крадене от творческият потенциал на децата.
Тетническо и
Научно
Творчество на
Младежта.
В това отношение може би над 80% от служители, конструктори и
менажерия във фирмите на Илън Мъск са със средна възраст под 25 години!!!
Та така...
Ама това не е само за "SpaceX", та ако можех, бих променил заглавието на
темата.Бих добавил имената на всички останали компании
на съвременният визионер ( след Стив Джобс) - Илън Мъск,
защото ако сложа само неговото име ще стане банално.
Ненапразно прогресивната част от човечеството тръгна след него
и то нарече новият визионер на планетата!!!
Освен "SpaceX", "Tesla", "Solar Siti", "HiperloopOne", "Hiperloop Pod",
и разбира се "скучната "Boring Company"".
Кое ли е следващото което ще направят младите изобретатели!?
ПП. По въпроса за аборигените - компанията СоларСити вече монтира доста съоръжения като дар за няколко училища в Латинска Америка и за една голяма детска болница в Централна Америка. Един от проектите им е разработка на инсталации за извличане на питейна вода от въздуха в пустините на Земята.
Та и аборигените ще разберат кой е Илън Мъск накрая!