Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout
Всичко за 3D-принтирането - споделен опит, въпроси и отговори.
daddy_g:
Краси според мен радиусите до 360мм не са привързаност, а ограничение от липсата на място. Все пак по апартаментите трудно можеш да метнеш макет с по реалистични радиуси от 500мм нагоре. За металните модели на Деянов не мога да кажа нищо, все още не съм ги виждал на живо. Но съм убеден че са перфектни и си заслужават 4 цифрените суми. За принтираните модели - ако ще да е принтиран на принтер за 20 бона, има детайли които си трябва да са от месинг (не визирам номерни табели, крила и т.н.).
МАШИНИСТ:
Ще дойде и времето на " типови проекти " за масова употреба с безплатно ползване.
Категория 2 - Не само месинг.има и алуминий,цам и други леки и сравнително не скъпи метали.
Относно цената - ще стане като на пластмасата,защото купувачите искат дълготрайност на модела и здравина като автомобилните модели.
Отливките от ЦАМ са сравнително евтини и даже мисля,че някои нови модели на локомотиви са от този материал,пък и с борбата за място в модела поради наличие на електроника е даже задължително,поради липса на место за баласт.
Цената на месинга не е толкова висока,пък и локомотив от изрезки и парчета става.
Друг е въпроса,че конструктора и производителя искат да забогатеят с 5 - 10 модела.
Krasi Tankista:
Колега ,Машинист, явно не си достатъчно наясно какво се влага в ...един месингов модел ,като време труд и финансови средства.Мисля че е излишно да се започва спор на тази тема.Мога само да кажа че тези модели са по - скоро евтини отколкото скъпи.Що се отнася до моделите от цам които рекламираш най учтиво бих те помолил да се запознаеш по-отблизо с даи каст технологиите.Давам ти жокер нарича се цинкова чума :blink:
МАШИНИСТ:
Далеч съм от мисълта да споря с теб КРАСИ. Видях какво си сътворил/ чудесен модел 55 /.
За труд,време и пари е ясно.И все пак цената не такава,каквато ни се иска.Висока или ниска зависи от мирогледа и джоба на купувача.
Относно ЦАМ - има ли цинк , има и чума.Пример : Цинкови монети - 1917 год. .САМО скрап.Рядко има читави.И то стояли в кутия,увити в хартия поединично,в шкафа на баба.
Правилно ли съм те разбрал ?
refil:
Милене,я позъбърши или попремести мнения.
Благодаря :hi:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия