Макетиране и техники на макетирането | All about layouts > Основни похвати в макетирането | Basic steps in creating a layout

Всичко за 3D-принтирането - споделен опит, въпроси и отговори.

<< < (9/18) > >>

daddy_g:

--- Цитат на: МАШИНИСТ link=topic=5071.msg112120#msg112120 date=1530083297 ---С ПОЛИМЕРЕН ПРИНТЕР Е ОТЛИЧНО !
Сценката с девойката кърти.
А на циментовоза  предполагам детайлите , стълби и др.са метални - фотоец.
Вече има производство на наши вагони.
Въпросчета : материала твърд ли е ? Резервоарите кухи ли са ?

--- Край на цитат ---

Детайлите са фотоец. Материала е твърд, като за по сигурно го пускам в УВ лампа за 5 минути. Резервоарите са кухи.

Krasi Tankista:
Искаш ли ваденки за вагона?

totomoto:
Възможно ли е резервоарите да получат лек шлайф. Малко личат линиите. Или след боята ще изчезнат? Иначе е страхотно  :good:. Надявам се този начин на изработка на собствени модели да стане все по-популярен и алчните производители да се позамислят малко. Сигурно ще дойде момент, в който ще си купуваме файлове, а не вагончета  ;D. Продължавам да следя темата с интерес  :drinks:!

daddy_g:
Шлайфал съм само пирамидата под резервоарите с шкурка 800. Резервоарите изглеждат ръбести заради самия 3Д модел. Първите проби правих на ФДМ принтер и там имаше доста шлайфане, съответно всички ръбове бяха заоблени. Със сигурност ще подобрим файла. На този пластовете са 50 микрона, но тези дни ще пусна един открит, тип ЕАОС, на 20 микрона. Краси декали със сигурност ще трябват, но нека първо оптимизираме модела. Това засега беше само пробно. Тотомото, вече го има този момент, Shapeways. Но честно казано не съм доволен от качеството там.

Krasi Tankista:
Е, ваденките са на разположение когато кажеш. Аз този вагон го правя от месинг и при него всичко е оптимизирано.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия