Еее, Ванка, не така категорично де! Точно за буферите които си сложил, няма какво да се спори. Ти, като ги поиска, какво каза – от буферите за 46-а, нали?
Те са от партидата показана на снимка 29 в темата за 229. Изработени за модели на кончарските машини, като се добавят едни фотоецвани пръстени на талера и плочи на челната греда (имаш и двете). Имам силно подозрение, че с такива са оборудвани само локомотивите преминали модернизация там. Ако намериш 06 или нещо друго снабдено с този вид, ще съм признателен да го споделиш.
Според мен, точното правило в моделизма е само едно – ръководим се по пресъздаваната истинска машина. Нататък е волна програма: донори, детайлизация, боя...
А за истинските буфери има достатъчно стандарти, като избора е на конструктора, но пак избира от стандартизирани изделия.
Доколкото си личи на показаната от теб снимка, буферите ми приличат на неговите си – от онези с пръстените вътре. И понеже спомена достоверност: 06 и 200 – за мен има видима разлика.

Избора е твой и можеш да слагаш където каквито решиш. Аз го отбелязах просто защото не са много, ти го знаеше и очаквах да ги ползваш по предназначение. Мисля да приключвам с буферите.
За химията – благодаря на всички!