Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Моделите на Мартин Гетов
pavlinbg:
Поздравления за хубавите модели! :hi:
Шестака в коя епоха ще го правиш? Имаш ли номер и дата на ревизия на локомотива?
martochkata:
Трябват ми само комплект табелки и е готов на 100%, ако някояй продава да пише моля на ЛС.
В деня на отворените врати ще видите всеки модел в движение независимо докъде е направен.
:hi:
pavlinbg:
--- Цитат на: martochkata link=topic=5072.msg113114#msg113114 date=1539702923 ---Трябват ми само комплект табелки и е готов на 100%, ако някояй продава да пише моля на ЛС.
--- Край на цитат ---
Мисля, че все още си далеч от изработване на модела :hi:. Въпреки че аз не изработвам модели, ще си позволя да ти дам няколко съвета: Преди всичко трябва да уточниш в коя епоха ще е локомотивът, тъй като има разлика в ливреите. Специално за 06 БДЖ съм виждал ливрея в 4-та епоха и ливрея в 6-та епоха, като локомотивите имат и някои дребни конструктивни разлики. След уточняване на епохата, трябва да се избере експлоатационен номер, който да съответства на датата на ревизия на реален локомотив. Не е достатъчно да се налепят някакви ваденки с дати на ревизия, които в действителност не съответстват на експлоатационния номер. За това трябва информация за реални локомотиви 06-та серия, снимков материал и пр. Специално тези ленти, които си сложил, по мое мнение съответстват на ливреята от 4-та епоха, само че при нея фаровете са с по-голям диаметър от тези на модела, който си снимал. Отделно дръжките и плуга също не съответстват.
pavlinbg:
:drinks: :hi: bg&flag
KRAKOMOBILA:
То ако говори за това... и рамата е по-дълга от 06 с което автоматично модела не може да бъде БДЖ 06. Но щом на собственика му харесва, значи всичко е наред.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия