Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Представете модел | Review a model

Питанка за rivarossi HR2002 E-424

<< < (5/5)

mitko0888:
@zazo, специални изисквания нямам.
Искам само да мога да си настроя декодера за хубаво движение на мотора. Имам един мъничък стар лок Ленц V36 с вграден декодер. Нищо не може да му се пипа и настройва. Върви "за 6" на DC и да кажем "за 6-" на DCC. Само че моторът му е голям и хубав - Машима, с маховик и т.н.
На този, евтиния, че и на други Ленц декодери, виждам настройки само за 5 типа двигатели. И в някои от скъпите модели пише за две CV-та, които да се пипат в краен случай на мотор тип 4 и т.н. Не съм американец и това не ми върши работа. А не съм намерил описание кое как е напарвено и как да си го настроя. Затова за Lenz за сега съм пас задекодерите, въпреки че локомотивчето ми е на върха на класацията ми. Сигурен съм че ще работи много добре с някои локомотиви, но не знам какво ще стане с други.
На евтиното ESU, за което писах - 43 лв. в кварталния магазин - си има три СV-та - U, P, I. Липсва само D, но то май не е ясно дали е нужно. С него съм си направил настройки за хубаво движение (за 6-) на всичките ми налични мотори и локомотиви - старо и ново Роко, с голям и малък двигател, старо Пико (преди 1990), ново пико (от след 1990), сегашно Пико - и малко и голямо, палачинка на Флм, плюс няколко които аз съм моторизирал с моторчета за 1 лв. С някои от тези моторчета не можах да си направя приемливи настройки с друг декодер - напр. tOm, въпреки че си има всички CV-та, плюс избор на алгоритми и разни други неща, които не съм виждал в други декодери. Имам и незвуков zimo, но трябва да му правя куплунзи / преходник и затова не съм си играл много с него. А това което беше фабрично настроено със зимо съответства като качество на това което се получи с ESU-то.

totomoto:
Поръчах два 53611. Митко, на твоя отговорност  ;D!

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия