Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control
LOKMAUS 2 проблем
svetljjjo:
Имах проблем с единия кабел нямаше връзка с един пин и постояно даваше грешка E7
и най накрая успех да си намеря две букси че тук у наше село тея RJ12 са некъв кът и ги нема никъде.
Крипнахт две нови букси на кабела и го замерих всички пинове са налице
Мушнах едната мишка на мастер другата на слейв
тая на мастер тръгва а тая на слейв стои постоянно на L2 и не отлепя и никва и грешка не дава
свети постояно само L2
Размених ги мишките и кабелите също
на мастър гнездото която и мишка да вкарам с който и от двата кабела да е трагва и управлява
а която е на слейв гнездото заспива на L2 и не мърда
което би трябвало да рече че и мишките и кабелите са здрави вече
Правих им ресет и на двете с C7 – the reset-function
пробвах и само с ръчни адреси на едната 01 на другата 02 и изключено C2 – the smart-search-function
пак не стана
Доста се порових и в нета ама такъв проблем да умира мишката на L2 и да не дава никва грешка не можах да намеря разискван
Някой имал ли е подобен проблем и евентуално как го е решил ?!?
dred77:
Това видял ли си го :https://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=de&u=http://www.railroad24.de/modelleisenbahn/forum.php%3Fid%3D5118&prev=search?
По надолу пишат, че трябва да са включени предварително маусите, преди да захраниш усилвателя.
В този pdf :http://www.kruemelsoft.privat.t-online.de/download/roco-lokmaus-fehlere7.pdf има описание за L2 и E7.
svetljjjo:
да остава само да отворя мишките и да меря тея транзистори
лошото е че не знам коя от двете е щото и двете в слейф гнездото забиват на L2
а в мастър си бачкат нормално
Обаче е странно че забива на L2 а не изкарва код за грешка
а и не ми е ясно как разбира коя е в мастър гнездото и коя в слейф
по снимки дето гледам в нета на 10761 централата и двете букси са паралелно вързани
как и се казва на мишката че ще е мастър ?!?
не можах да намеря в пдф файла с инструкцийте нещо да пише че трябва да се настрой за мастър и слейф
останах с убеждението че автоматично го прави
dred77:
Пробва ли да смениш адреса на slave плашока нагоре от 29-30 :C8 – the number of addressed devices defines how many devices are addressed by the master Lokmaus
®2. Only a device that is addressed can send information to the master-Lokmaus®2 in order to
control a loco or in order to operate a turnout drive. Therefore you must increment the number of addressed
devices if you use more than 5 devices such as Lokmaus®2 or turnout keyboards 10770. The addresses
29 and 30 that are reserved for the Translator 10759 and the Lenz interface LI100 are always
addressed and don’t have to be included in your calculation. It is not useful to raise this number higher
than the number of devices you use because it slows down the reaction of the system.
От този pdf :http://trendigital.galeon.com/Fotos/LokmHandbuchEng.pdf, виж error code E7. Ако 2 те мишки са с еднакви адреси, ще бъркат системата. По принцип 485 комуникация не може да има 2 устройства с еднакви адреси.
svetljjjo:
Той ерора E7 вече не се появява появяваше се преди когато имах проблем с единия кабел нямаше 1 пин се беше загубил
ама аз сложих две нови букси и вече кабелите са наред
и сега вече мишката която сложа на слейв гнездото забива на L2
Първоначално и двете изписват L2 след това едновременно E7 отново L2 и мастъра си обръща на адреса дето е настроен а
слейфа стои на L2 и не мърда с часове а мастъра си работи управлява локове светлини фукнций всичко
И двете съм ги разменял да са мастър и слейф и винаги едно и също
и предварително включени след това захранване и по отделно и как ли не ги въртях
Интересното е че когато няма мастър а са в слейв гнездото винаги изписват E7 и двете което ме навежда на мисълта че прави некви опити за комуникация
Аз нямам нищо друго включено в централата само две мишки локмаус 2
Единственото дето така ми се струва да не е проблем че са с различни версий на софтуера
CB – the software-version of the Lokmaus 2
на едната изписва 2.3 а на другата 2.4
Ако това може да е проблемно не знам
Иначе като имам повече време и ми дойде музата ще отворя едната да меря тея транзистори дето са във веригата на комуникацията гледам в нета е дискутирано че често се е случвало единия да е избушил
Не би трябвало да забива на L2 това в нета никъде не го намерих да е обсъждано като проблем
трябва или да тръгне или да изпише неква грешка
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия