Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Линк към нещо интересно - има все пак връзка с хобито ни!
pach:
След десет годишна безпроблемна работа, picbg от пет дена не работи....
Албумите са там, но линковете към снимките не работят!
Може би след три годишна сага, най-после са продали сайта...знам ли.
Така че ти препоръчвам (чак да не повярваш, че аз го казвам) https://flickr.com
тоест отидете при големите- те и без нас владеят света вече!
Регистрираш се и дори авторските права ще ти пазят на различни нива.
IvanC:
--- Цитат на: pach link=topic=512.msg121310#msg121310 date=1616408213 ---. . .
Ако не ставам досаден - щангите търпят ли някакво огъване, при движение в крива, или имат свободен ход
около цапфите (винтове/нитове) при колелата?
Отдолу рамата затворена ли е да държи осите на колоосите, или те са само в отвори през самата рама?
Тоест монтирани през рамата, чрез набиване на едно от колелата.
Надявам се да снимаш детайли, ако не те притеснява това!
За мен това е най-успешния прототип до сега, за последните години от български моделист.
Да поздравиш специално и брат си за идеята и разработката!!!
:yahoo: :hi: :good: :hi:
--- Край на цитат ---
Благодаря за поздравите! :)
Има още много "недовършени" подробности по ходовата част - не съм направил страничното фиксиране на 2-ра и 5-та сцепни колооси, токоснемането е само от 4-та, 5-та и 6-та сцепни колооси, тези токоснемащи пластини са много дебели, ще режа нови.
В предната половина на рамата първо трябва да поместя цилиндровия блок и около него на направя токоснемането от 1-ва и 2-ра сцепни колооси.
Рамата се чупи само по вертикала точно по средата между 3-та и 4-та сцепни колооси, в оста на зъбното колело между тези две колооси.
Разстоянието между сцепните колооси не е точно мащабно, а е леко намалено, за да се получи правилното зацепване на зъбните колела на колоосите. Има и някои други назначителни отклонения в линейните размери спрямо мащаба, за да се получи добре работеща механика.
От долу рамата са затваря с две капачки (по една за всяка половина от рамата), които фиксират колоосите.
Иван
IvanC:
Това е проектът:
Наложен на скицата на локомотива:
Иван
KRAKOMOBILA:
Страхотен проект! Моят въпрос е следният - нямаше ли да е по-лесно да оставите две безребордни колооси както на оригинала ?
IvanC:
--- Цитат на: KRAKOMOBILA link=topic=512.msg121326#msg121326 date=1616537990 ---Страхотен проект! Моят въпрос е следният - нямаше ли да е по-лесно да оставите две безребордни колооси както на оригинала ?
--- Край на цитат ---
Не съм сигурен как ще се държи на релсите в комбинация със сцепните щанги. Идеята ми е, като фиксирам странично 2-ра и 5-та сцепни колооси, когато 1-ва влезе в кривата, 3-та ще се измести навън. Същото важи за 4-та и 6-та колооси. В тази ситуация, сцепната щанга ще има минимално странично изместване спрямо 2 ра (и 5-та) колооси и няма да трие значително в нея.
Сцепните щанги нямат чопове към 2-ра и 5-та сцепни колооси. В отворите, които се виждат ще има залепени имитации на чоповете - както е при BR 95 на Пико при 2-ра и 4-та сцепни колооси.
Всичко това е засега на идея. На практика има още да тествам и може да има и значителни промени.
Иван
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия