Ами то не е само да правенето или не на такава спирала , а и до наличието на парите.
Тоест всичко е относително и всеки си прави сам "сметката".
Например аз бих си я направил сам като мнозина тук вече,
но други ако им потрябва биха си я купили и на доста по-висока цена от показаните.
И такива си имаме тук - дето цената не ги интересува, ама въобще.
Впрочем съм забелязал, че англичаните "яко ги клатят" в ибея. Намирал съм многократно една и съща стока
(често и от един подавач) като цените и на стоката в Германия (които са в евро)и на стоката в Англия са повторени (в английският ибей),
сякаш наистина 100 евро са равни на 100 англиски лири. А най-фрапиращото е, че англичаните купуват (едва ли не като луди).
Та така...темата за парите е доста относително понятие. Подобни стоки съм купувал от сингапур или хонконг и цените са ми
били 4 пъти по-ниски от предлагането в немския ибей например. Макар че съм имал случай в който купувам евтино от немски
търговец, който дори го мързи да ми преопакова стоката която се оказва от китай (Шанжоу). За негово и най-вече мое
щастие, стоката се оказа с нужното качество и цената мен ме устройваше напълно, та си я задържах де...
Едно е сигурно - имаш или нямаш пари - проучи си много добре пазара и възможните варианти,
за да си доволен (и сам виновен) като получиш нужното ти в пакета!
Аз дадох примера за вида и начина на изработката и работат както със спиралата, така и с машинката.
За цените дори не бях ги погледнал, най-малкото щото идейте ги видях напълно безплатно!