Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Стига донори! - 3D принтирано шаси / талига

(1/5) > >>

Nenchev:
Тестовете преминаха успешно за малък влак-кран МПТ-4.  Предстои разработка на моторни талиги за БДЖ локомотивите.

https://photos.app.goo.gl/aNQuo9jDBs4Y1gYs6

https://photos.app.goo.gl/vBPnwwTgEeoT63tu7

https://photos.app.goo.gl/sYbJ3sWzDtWCfcA66

svetljjjo:
Понеже е озаглавена темата  Стига донори!
това означава ли че ще споделиш и файловете и ние да си отпечатаме шасита ?!?  ;D

Nenchev:
не.  Файлове не давам.  Само готови изработки.

Файловете съм ги правил 6-8 месеца и десетки неуспешни принтове и тестове, докато станат.

Krasi Tankista:

--- Цитат на: Nenchev link=topic=5125.msg112646#msg112646 date=1536772802 ---не.  Файлове не давам.  Само готови изработки.

Файловете съм ги правил 6-8 месеца и десетки неуспешни принтове и тестове, докато станат.

--- Край на цитат ---
  Не спирам да се удивлявам, как някои хора не проявяват грам уважение към авторските права на някого, който нещо е създал. Подкрепям те в мнението ти. Хубави или лоши, тези неща са създадени от твоя интелект. Редно е ти да им поставиш цена, а който иска да ги има нека си ги купи. В крайна сметка защо никой няма желание да поиска някой от големите производители да му сподели файловете си и да си напечата няколко локомотива или вагона. Няма абсолютно никаква разлика, колко е голям производителя - авторските права СТРУВАТ ПАРИ.

mitko0888:
Тук не става въпрос за авторски права, а за продажба на нещо, създадено с определено количество труд, материали, време и други ресурси.

Човекът е направил нещо, ако иска може да (ни) подари чертежите, може да (ни) ги продаде или продава, а може и въобще да не иска да се разберат някои детали, до които е стигнал с много мъки (или незнание). Направил си е задвижване - може да се похвали и разкаже всичко за него в детайли, може да го изработва без пари (идва Коледа все пак), може да го изработва по поръчка с пари, а може и въобще да не го предлага на други, освен като част от готово возило.

Всеки сам си избира какво и как да споделя с останалите и аз изцяло подкрепям и не съм много против.

Е, вярно е че не ми харесва особено някой да плесне една снимка и да очаква всички да му ръкопляскаме и да го възхваляваме. На мен лично би ми се било приискало да има някакво обяснение покрай снимчицата, описание на някои детайли и т.н. Тогава би могло да се очаква и някаква дискусия, коментари, забележки, оплюване или хвалебствия, че и много нови поръчки да завалят ... Иво и Васко, например, освен плеснатите снимчици, дадоха и линк към целия процес, документиран с още стотина снимки и клипчета, и то в добра резолюция. И съответните адмирации за тях са абсолютно заслужени. Други пък се сърдеха че никой не взима отношение и не ги хвали за направеното на една неясна и некачествена снимка. Всеки си решава сам за себе си какво, как и къде да показва...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия