Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

месинг или бакелит - изберете сами

<< < (7/14) > >>

Krasi Tankista:
Ето и от мен по темата месингови вагони: BAVARIA - REITZ и малко Краси танкиста.

:thank_you:

jopeto:

--- Цитат на: pavlinbg link=topic=5135.msg114733#msg114733 date=1550701367 ---Интересно, не бях виждал такъв ефект върху пластмаса. Ако имаш възможност, постни някоя снимка.

--- Край на цитат ---
имам едни конкретно за eaos, нямама време да ровя, но ето ти едни на пластмасов вагон:

В тоя случай е  използван поялник за вдлъбнатините. А другият начин е вагона да се облепва с алуминиево фолио, може и като кръпки, може и като цели парчета между гредите. Предварително си правиш, вдлъбнатини драскотини, дупки, кръпки, каквото ти роди главата. Пръскаш, състаряваш, правиш ефекти и се получава. Лошото е само че на алуминия ще ти трябва някакъв грунг, не всички бои хващат. А може и да си измислиш нещо алтернативно. Аз имам едно фолио за кюнци  http://stoichkovi.bg/products/product_details/105534  то си е направо кафяво  Време и фантазия да има човек. вече се продават всевъзможни ефекти ръжди-лека и тежка, масла, варовик  има и туториали в нета как и къде се използват. От някой дръгел за изхвърляне, може да постигнеш ,доста ефектно моделче.

Krasi Tankista:
Павлине, това не е ли същия, като твоя вагон?

pavlinbg:

--- Цитат на: Krasi Tankista link=topic=5135.msg114755#msg114755 date=1550811489 ---Павлине, това не е ли същия, като твоя вагон?

(Image removed from quote.)

--- Край на цитат ---

От снимката не става ясно, не мога да видя талигата... Според мен не е точно същият вагон - липсва кранът отстрани, има разлика във вертикалните греди на коша (на модела са удвоени в основата), както и в рамката на коша най-отгоре (при модела е по-широка). Ако някой е специалист по товарни вагони, нека внесе яснота.
А иначе състаряването на пластмасата, за което спомена jopeto, се е получило учудващо добре, но все пак при месинга изглежда по-живо ( в крайна сметка се касае за метал).

mitko0888:
Някъде из фейсбука беше пусната тези дни:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия