Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Бдж серия 06 - версия поредна
Krasi Tankista:
Позволявам си да те поправя. Моделът на МТБ не е от смола, а е от полистирол или някакъв друг подобен материал. Произведен е по класическия начин, чрез шприцване в метална матрица. :)
vankata86:
Благодаря,именно това е, искам до достигна до някакво ниво,което да ме удовлетворява.И при всеки направен модел все си викам може и още по добре и така се продължава с бройките. bg&flag
mitko0888:
--- Цитат на: Krasi Tankista link=topic=5174.msg114353#msg114353 date=1548796086 ---В интерес на истината, фаровете ти са добре, като големина. :good: Струва ми се, че не са с точната си форма, но гадая, може и да бъркам, просто не ги виждам добре на снимките ти. При всички положения последната ти шестица е доста по - добра от предишните. Прогресираш с всеки следващ модел, което струва ми се е и целта на това занимание.
--- Край на цитат ---
Прогрес определено може да се каже че има. Остава да се пребориш със снимането, че да се вижда добре какво си направил. Независимо от това мисля че трябва да поработиш върху боята. zazo писа поне два-три пъти по въпроса. Според мен е все още "твърде дебела" и замазва всичките детайли по коша. Поне като сравнявам снимка на грундираната коруба (http://prikachi.com/images/335/9466335m.jpg) с крайния резултат.
За мен все още е отворен въпросът с челната греда на тази наша 06. Все си мисля че може да се резне с 1 мм още в началото.
Krasi Tankista:
Докато никой все още не е отишъл да премери истинския няма как да се докаже истината. Извинявам се, ако някой го е премерил, пък аз не съм разбрал. :hi:
pach:
Ванката наистина става все по-добър със 'секи следващ модел!!!
А ако ползваш мат + лак, или полумат без лак дали няма да ти станат още по-хубави моделите!? Спри малко и поекспериментирай на кофички от кисело мляко.
Те са първия помощник на моделистта! ;D
Имам два въпроса засегнати в твоята тема.
Защо казваш за корубите ти да са от смола?
Кой точно ги прави всъщност?
И ще ползвам твоята тема, защото тук стана на въпрос.
Към Краси :hi: - защо като са полистирол и производни
казваш за шлайфане? Шлайфане след сваляне на боята ли,
ил шлайфане след последващо китване?
Аз свалям боя с разтвор на сода каустик - безотказно
и качествено. Обикновенно следва хубаво измиване
с топла вода и четка за зъби до окончателен резултат.
Но ако не съм китвал (шприцкит) - не шлайфам!
Дали това не ми грешка ( макар да не съм забелязал лош вид)?
:hi:
ПП, То "Терминатор"-а, както и " Смивка за блажна боя" на "Дунав" -Русе, са точно сода каустик с още нещо за кашообразния вид.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия