Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

БДЖ 04 - Казанлъшка версия.

(1/7) > >>

vankata86:
Здравейте,започвам нов проект по така нашумелия в последно време локомотив серия 04,тук ще ви покажа версии,проби,грешки и решения по създаването на модела.Отворен съм за мнения и помощ за постигането на оптимален резултат.
Ще започна с коша на локомотива,това е база,основа върху която ще градя прототипа на локомотива.Върху него ще нанасям корекции и промени по външния вид.Та нагледно това представлява основата на коша:

Krasi Tankista:
Ако правилно съм разбрал трябва да търсим несъответствия на принта с оригиналната 04. Прилича доста на 04, но липсва комина на парогенератора или каквото е там това устройство. Той се намира върху централната част на покрива отдясно по посока на движението. Виж чертежа

Коша е по - широк от рамата. Виж снимката

Засега е това. Все пак изглежда доста убедително. Успех.

mitko0888:
- Въобще в челото - връзката на кабината с рамата - нещата ми изглеждат доста различно.
- Също така, не знам по каква причина, ми се струва че трите фара имат абсолютно еднакъв размер, с леко по-различно оформление на ламарината покрай фаровете.
- Буферите ми изглеждат странно тънки и щръкнали.
- Защо трябва двете решетки да са толкова различни от останалите.
Друго не мога да позная от такива снимки.

vankata86:
Да има доста неща за барване.Това е само основа върху която да се работи и развива модела. bg&flag

Nenchev:
Апокрифните скици, до които е адски трудно да се добере човек са едно, дигитализираните фотоси в различни палитри са друго, на 3D програмата е трето после прототипа на принтера - четвърто, грунд, шприц и боя - пето, напасване на Херкулеса или собствено шаси - шесто...

Та процесът по създаване на модел не е проста работа.  Правиш - гледаш, споделяш, корегираш, пак правиш, пак гледаш и така минимум 7-8 пъти в зависимост от модела.  Не е като да вземеш BR--ката, да и смъкнеш коша, да го накиснеш в DOT-44 и да и теглиш една червена боя и да и смениш номера на 07.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия