И така стигаме до най големия проблем в този модел, тук вече "истинските професионалисти" от Еаос, направо са се оакали:

Ясно личи некоректното огъване на покрива. Този дефект направо ме вбеси, защото това е най видимата част на локомотива. И за да не ме обвините в некадърност, искам да покажа защо се получава така:

Вижда се оребряването на вътрешната част на покрива - ето това е изпълнено супер непрофесионално, За да не се получи ефекта, който е отгоре това се прави като детайла се подецне изцяло. Тогава обаче нямаше да могат да се огънат коректно страниците и тъй като материалът както вече е ясно, е твърде тънък явно са пробвали, но не се е получило. Затова ни предлагат най - тъпото възможно решение, което им е дошло на ум. Такова оребряване се прави съвсем по друг начин - с много по широки сегменти, но отгоре винаги повърхността изглежда начупена, когато се огъне, което са искали да избегнат. Гафът в случая е толкова голям, че води до напълно унищожаване на детайла. Засега единственото възможно решение според мен, е производството на нов кош. Така огънтият начупено покрив надали ще се оправи и с гумен чук , за който пък ще трябва да се прави калъп и тя пак стана безкрайна. Всичките тези упражнения са абсолютно безсмислени и ненужни, защото при такъв голям радиус покрива щеше да се огъне отлично при цяла дебелина. Имам втори комплект, който ще опитам да огъна по друга технология, но не съм оптимист за крайният резултат. На тъй наречената фотоинструкция не личат особено много начупвания, но все пак там има много допълнителни детайли отгоре, които замаскират проблема, а вероятно неравностите са китнати.