Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Krupp K5 Leopold - ЖП Оръдие

<< < (3/3)

Nenchev:
Супер яко!!!!  Само къде са им забравили генераторите и крановете за снарядите на леополдите...

п.п. Двуосното вагонче за боеприпасите го имам, остават ми локомотив и пътнически вагони...ВЕНСЕРЕМОС!

pach:
Военните вагони за боеприпаси към тежките железопътни оръдия -"Дора" и "Леополд", след войната, са станали служебни складове!

Nenchev:
Венсеремос ! Отново!

Скоро писах една тема, в която стана въпрос за Куката на Рон Джереми.  Та не знайно по какви причини се присетих, че отдавна не съм актуализирал и темата за голямата пушка - Леополд.  Да оставим на страна цялата композиция - вагончетата са почти готови, V188 на 3D модел е на 65% завършен, а първите проби на дулото са на лице:

Пуснахме един бърз печат от царевична пластмаса и малко талиги и куплунзи от АБС

Домързя ме да му ударя една шкурка 600, та само го напръсках леко с Primer Filler 1K и се получи това:

Трябваше да изближа бая сладоледи, за да докаросам палубата, ама се получи автентична - един по-тъмничък байц и ще стане съвсем швабска...

Следва малко заигравка с InkScape и изработка на декали:

За наблюдателните, немско четящи корифеи - навремето едвам изкарах 3 по немски, та да мина курса....и до ден днешен си личи :blush2:

Хубавото, когато си правиш сам нещата е, че винаги можеш да направиш следваща версия, в която да си оправиш грешките:

Тук вече лъсках дулото малко повече и оправих немскописа.  И тъкмо да му се накефя максимално - БУУУМ - попадна ми един разкошен, супер детайлен 3D модел:

И как няма да е детайлен - мащабът в който е правен модела е 1:1.  Сега предстои заигравка по мащабиране и привеждане във вид удобен за изработка.  Надявам се на 12ти и 13ти Окт.  да можем да го покажем в ПЖИ.

Nenchev:
Нещо такова.....:

https://youtu.be/kNZIgoi_B-E

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия