Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models

Парен локомотив серия 25

(1/4) > >>

Krasi Tankista:
В почивката между другите проекти, реших да започна реализацията на една идея, която ме занимава доста отдавна - БДЖ 25. Замисълът е да бъде пресъздадена машина от последната доставка произведена от HANOMAG -  Hannover през 1905 година. Спрях се на 25.04 с фабричен номер 4540 -1905г., защото е обиколил почти цялата страна през експлутационния си живот. Идеята от самото начало беше свързана с преработката на вече съществуващ модел в Н0 като за донор беше избран G - 7.1 на Brawa. Моделът беше закупен и вече се настройвах да се хвана за флекса, но се появи една много неприятна информация, а именно че моделите на Brawa много често са болни от онова нелечимо заболяване наречено Цинкова чума. Тъй като аз добре познавам  резултата от него, който винаги е равен на моделна смърт, раших че Брадвата не е вариант и започнах да търся друг. Изборът се оказа повече от оскъден 50 - годишен висококачествен месингов кит на G 7.2 от B.J.Schwarz, който се оказа  абсолютно ненамираем в несглобено състояние и модел на Model loco от 90 - те. Така принуден от обстоятелствата се наложи да се спра на последния вариант. Да......ама не и той се оказа толкова рядък че намалко да се откажа  докато не открих няколко залежали броики на френската версия в един магазин за играчки във Франция.

bg&flag

Krasi Tankista:
Br 55 направен от G 7.2 на Schwarz:

алтернативата от Model loco

Krasi Tankista:
Като навлязох по - навътре в темата се оказа, че се появяват все повече въпроси без отговор. Особено трудно се набавя снимков материал. До момента аз не съм попадал на фотография изобразяваща избрания прототип и затова реших да се придържам към скицата на тази версия:

Разбира се, че в някои подробности нашият локомотив се отличава от скицата, но затова е чертежа от книгата на Деянови. След дълго ровене по германски и полски сайтове успях ва се сдобия с 20 - тина фотографии на G 7.2 правени през годините.

Krasi Tankista:
Ето още от тях:

Ако някой има снимки на прототипа и би ги споделил ще бъда благодарен   :thank_you:

Krasi Tankista:
Намерих и фотоси на музейна полска машина с много важен поглед отзад - отгоре:

В случая локомотивът също се различава от нашия, но има достатъчно друга информация.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия