Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
LNER 20T MAC-L
mitko0888:
Обикновено моделизЪмът очаква да се разучи оригинала, да се види кое какво и как. Това си е половината работа. След това да се мисли -да се прави, купува, рисува и т.н.
Първите три снимки на този вагон, на които ме заведе чичо Гошо, бяха с три различни модела буфери, но нито един не беше като на показания линк.
Nenchev:
Благодаря, Краси!
Идеята ми беше да ги направя от смола, после в гипсови формички да ги отлея от месинг и за последно да ги мина на струга. Ама от друга страна, като се замисля колко занимавка е за 4 пършиви буфера...май ще му слагам автосцепка и ще го поамериканчвам - така или иначе тези вагончета ще ги товаря с Щуг-ове...
Nenchev:
--- Цитат на: mitko0888 link=topic=5229.msg115453#msg115453 date=1554460075 ---.......
Първите три снимки на този вагон, на които ме заведе чичо Гошо, бяха с три различни модела буфери, но нито един не беше като на показания линк.
--- Край на цитат ---
Яко! Това дава голямо поле за творчество и импровизации...
Nenchev:
06.Април.2019 г - версия 0.1, кандидат версия 1
След направените корекции по проекта, следва отново изработка на клишета, после пак ецване и пак сглобяване. Този път се пулучава перфектно. Почти сме готови за весия 1.0. По въпроса за буферите май се обединяваме около мнението за фотополимерна смола.
Като се има в предвид, че всичко си правим сами с подръчни материали - без скъпи офсетови принтери, без специализирани ецващи машини - резултатът е направо превъзходен.
п.п. Блендите ще бъдат отливки, най вероятно от цинково-калаена-алуминиева-оловна сплав или каквото там намерим, дето да се топи до около 360 градуса и да се лее лесно..
Krasi Tankista:
Както казва един известен поет - чета с интерес. :pleasantry:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия