Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Баба Меца или Big Boy
Old Boris:
Ето какво се е случило в нашето хоби свят (нямам предвид Жоро, а история от вчера в Англия). Английската преса съобщава, че вандали са разрушили цялото макетно изложение с подвижен състав, ландшафт, система за управление, организирано от местния жп модел клуб “Market Deeping Railway Club “в Welland Academy, Stamford. Изложението, показващо труда и уменията на членовете на клуба впоследните десетина двадесет години е трябвало да се открие вчера, събота. Ужас за членовете, повечето възрастни
gregary:
"Момчето" бих го имал само ако ми го подарят, а "Мецана" бих си я купил, ако я произведат! :drinks:
dred77:
Малко извън темата за сравнение между двата лока, намерих една страничка с доста интересно съдържание:
https://www.farrail.com/pages/touren-engl/Big-Steam-in-Bulgaria_2-12-4-and-others-in-2017.php
.
Ако ползвате Хром и пуснете превода, ще се натъкнете на подобни неща :
"Българияима фантастични пейзажи и великолепни парни локомотиви. Неотдавна те ремонтираха два големи локомотива и това направи много по-лесно решението ни да проведем обиколка при трудни обстоятелства. Един от тях е локомотив на по-големия 2-10-0 немски Kriegslok клас 42, No.16.27, а другият е забележителното чудовище 2-12-4 No.46.03, наречено „майка-мечка”. Това е двигател, който няма конкурент навсякъдеЕвропа, наистина впечатляващ локомотив. "
"Избраните линии са, с изключение на тесния габарит, а не обичайните линии, с които пътуват почти всички чартърни влакове Българияпокрива. Навсякъде по нашите линии храстите и дърветата са проблем за фотографията. Ето защо е силно препоръчително да донесете удобен трион с вас, за да свършите работата, която бандата трябва да направи. " :) :drinks:.
pach:
Ето го момчето...с помощна (-ни) машини:
https://youtu.be/19_KSnOCqZc
Съвсем наскоро са го възстановили!
Дълга история...може би Олд Борис ще напише няколко реда
за начина му на намиране, изваждане и ремонт.!?
:hi:
Nenchev:
Уууу-сааааа.....Бая писане по темата е падало, особено като знам на мен какво четене ми падна...
Едно, обаче, разбрах.....разбирачи от мечки - бол, а за Голямото Момче - йок.
П.п. след Шинкансена, по трасето ще джитка момче, не баба.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия