Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Баба Меца или Big Boy
Nenchev:
--- Цитат на: Old Boris link=topic=5250.msg115977#msg115977 date=1558162570 ---Интересна идея за сравнение. Не уточнено по технически показатели или емоционално. Хубавото е, че са реставрирани и радват
--- Край на цитат ---
И по двата показателя. Иска ми се да се получи хубава дискусия.
Краси, все още нямам вътък за парни машини....а и по моето трасе ще вървят точно 1 м. Като направя новото Шинкансен трасе - тогава може да се замисля и за пара..
Krasi Tankista:
Струва ми се е ясно, че става въпрос единствено за модел на един от двата локомотива. Така или иначе техническото сравнение би било несериозно, защото това са машини направени за различни условия и с различни изисквания за експлуатационни възможности. Създадени са от различни инженерни школи по съвсем различни локомотивни схеми. Единият е маневрена тендерка, другият е магистрален малет с тендер и т.н. и т.н.. Има и друго - Баба Меца все още не е пресъздадена в достоен модел, за разлика от Биг Бой чийто модели са под път и над път.
:dirol:
Petko Ivanov:
--- Цитат на: Krasi Tankista link=topic=5250.msg115980#msg115980 date=1558171562 --- Единият е маневрена тендерка, другият е магистрален малет с тендер и т.н. и т.н..
:dirol:
--- Край на цитат ---
"Баба Меца" не е "маневрена тендерка", а локомотив за тежки въглищни товарни влакове от Перник за София през Владая.
svetljjjo:
А в тая тема кво точно сравняваме реални локомотиви или техните Н0 модели ?!?
Ако е за модели определено Биг бой е доста по впечатляващ по голям е и изглежда доста по привлекателен поне за мен.
Да не прозвучи джендърско ама размера има значение поне що се отнася до Н0 модели :lol:
https://www.ebay.de/itm/PRECISION-CRAFT-MOD-UNION-PACIFIC-4-8-8-4-BIG-BOY-in-H0-DIGITAL/254194452932?hash=item3b2f2b89c4:g:k6kAAOSwDX5cDQ-A
Ако някой има излишни EUR 777,00 негов е :haha:
Krasi Tankista:
--- Цитат на: Petko Ivanov link=topic=5250.msg115983#msg115983 date=1558202312 ---
"Баба Меца" не е "маневрена тендерка", а локомотив за тежки въглищни товарни влакове от Перник за София през Владая.
--- Край на цитат ---
След корекцията на моя пост ( с която принципно съм съгласен ) реших да си изясня доколко са били възможностите на 46 - та серия да изпълнява тази задача. Зарових се в архива и преглеждайки няколко стотин снимки, открих само една на която присъства този локомотив на това трасе и то като помощна машина.
;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия