Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
PIMK и всичко свързано с тази фирма като превозвач.
pach:
...и един от подарените модели:
pach:
И едно кратко клипче с "ROXANA" от ~2мин:
https://youtu.be/Gurq6JcmkCk
:hi:
mitko0888:
Добре е да не се забравя, че фирмата изпълнява транспортни услуги, като разполага с:
1000 влекача
150 хенгери (каквото и да значи това) - камион + ремарке
250 гондоли и самосвали
130 животновози
100 цистерни
150 хладилни камиона
100 дрехарки (също хубава дума)
1000 полуремаркета
Поне така пише на първа страница на сайта им.
към всичко това естествено е да си имат и влакове, за да се използват по-ефективно тези 1880 камиона + 1000 полуремаркета.
Да са им честити новите смартрони, чакаме да станат три. В допълнение на трите налични вектрона. (Чух че им е изтекла ревизията, зимата щяха да ги пребоядисват "когато с оправи времето"). Плюс два движещи се седмака, знам и за един 55.
Пряко свързано със заглавието (... и всичко свързано с тази фирма ...):
Чудно ми е, кой позволява железопътните превозвачи да използват локомотиви бел АЛС? И то нови, току що произведени локомотиви, направени специално за нас без ETCS. За да им е по-евтинко на превозвачите. И защо всички ние платихме всички нови трасета да се оборудват с ETCS. Че даже и с GSM-R...
bdz43r:
Вектроните и Смартрона имат и ETCS, и GSM-R. Последното и в момента е задължително за нови локомотиви и го имат и рециклираните на ТБД, а за ETCS предстои да стане задължително поне по новите линии.
Но иначе превозвачите следва да се контролират от ИАЖА, която почти напълно е абдикирала от тази си дейност и вероятно трябва да станат безброй сакатлъци, като по пътищата, за да се промени това.
mitko0888:
Не съм видял, но "по вестниците" (не нашите) съм срещнал само че смартроните за България и Румъния са оборудване само с PZB train protection system, което според мен им трябва на румънците, и пак според мен не е ETCS. За да можело цената вместо 4 - 6 млн. евра да стане 2.5.
За другите им клиенти, както и за вектроните - имат.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия