Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Представете модел на български подвижен състав | Review a BG model
Ревю на хопер-дозатори в 1/87 на фирма „Albert modell“ - първи впечатления!
mitko0888:
Само да попитам, като не вървят тези колооси, някой капна ли им по едно масълце / маргаринче / грес където трябва? Иначе талигите трябва да се въртят лесно. При тези размери не е задължително да са триточково окачени - последните ми 6 осни платформи на Брава също не се клатят на страни, което си е близко до проблем и изисква правилно направено трасе (като моето :) ). Иначе ми изглеждат доста симпатични. Първоначано от снимките на пач се зачудих защо са се престарали с тези огромни винкели, стълби, дръжки и т.н., поне 3 пъти по-дебели от нужното. Явно с този материал - толкова. После се загледах из моите снимки на вагони (от кашоните) и се оказа че всички така правят (почти). Само на едни вагончета аз съм си правил дръжките от струна, там са ок :)
Да са ви честити на всички лючители на БДЖ и НКЖИ. Ако ще се прави 06, дано не е в такова изпълнение ...
А за ревюто - браво! Можеше да светнеш със светкавицата тук-там.
Пач, с тези халкички кинематиката не се задейства, тя работи само с разни други купли. Ако на ръка се мърда добре, без да закача, и се връща сама от пружината - всичко е ок. А опашките наистина се вадят при силно дърпане, ама обикновено ги стискаме леко отзад преди да дърпаме, че е малко неуважително към вагончетата. Гледам цената им е във високия клас - 47 пари (стартови изпълнения са по 15, нормалните малки по 20 +-5). Има и по 50, и по повече, но според мен тук еврата са малко повечко.
gregary:
--- Цитат на: mitko0888 link=topic=5264.msg116458#msg116458 date=1567919744 ---Само да попитам, като не вървят тези колооси, някой капна ли им по едно масълце / маргаринче / грес където трябва? Иначе талигите трябва да се въртят лесно.
--- Край на цитат ---
Е, задължително ще се минат с масълце и гресчица, че даже и скалпелът ще играе, за да прочисти мустаци и тем подобни, за да се движи талигата безпроблемно. Отделно и кинематиката трябва да се "прогони", защото не всеки път пружинката я връща на изходна позиция. Това са производствените недостатъци, които установих на моите вагончета...
Цената действително е висока, но явно се разчита на факта, че единствени ги произвеждат.
МАШИНИСТ:
Г - да МИТКО и ГРЕГЪРИ , не мисля , че при нов продукт , който не се произвежда от вчера / тези вагони ги има от няколко години / само са се обърнали с тях към нашето хоби и БЪЛГАРИЯ , при тази цена , още не отворен и вече смазка и профилактика.
Някак звучи не сериозно.
Редно е всеки , защото има колекционери и моделисти като си купят изделието да го пуснат веднага на ход и то да има отлични ходови характеристики.
Все пак е един вагон , който не смятам , че се нуждае от нещо специално за да се движи добре.
Пък и не всички имат качествени трасета като вашите и КЖМБ .
Krasi Tankista:
--- Цитат на: Adrian link=topic=5264.msg116441#msg116441 date=1567870252 ---Естествено , че има компромиси - хората не го произвеждат само за нас! Договаряме и Бдж06
--- Край на цитат ---
Само да вметна, че ширината на рамата на тъй наречената 06 производство на Алберт Модел - Тилиг е 34.9 мм, а ширината на коша е 34 мм. С една дума рамата на модела е по - широка от коша с по 4.5 десети от всяка страна. Струва ми се твърде голям компромис за този мащаб. Това е недостатък, който ясно би проличал на БДЖ 06 - ца и би съсипал общата визия, тъй като нашите са изцяло червени и такова разделяне на корпуса не съществува в действителност. Съвсем друга песен е супер неграмотното шаси, което се клати като пияна патица. Що се отнася до другите недостатъци на модела, те са цял куп ще ми стане прекалено дълга вметката. Не за първи път пиша, че всеки е свободен да си харчи с труд спечелените пари както си иска, но все пак не е лошо човек и да се вслушва малко в някои доброжелателни предупреждения. От друга страна редно е да се предложи на пазара, пък той нека решава.
:unsure:
toniemi:
--- Цитат на: Krasi Tankista link=topic=5264.msg116467#msg116467 date=1567946412 ---Само да вметна, че ширината на рамата на тъй наречената 06 производство на Алберт Модел - Тилиг е 34.9 мм, а ширината на коша е 34 мм. С една дума рамата на модела е по - широка от коша с по 4.5 десети от всяка страна. Струва ми се твърде голям компромис за този мащаб. Това е недостатък, който ясно би проличал на БДЖ 06 - ца и би съсипал общата визия, тъй като нашите са изцяло червени и такова разделяне на корпуса не съществува в действителност. Съвсем друга песен е супер неграмотното шаси, което се клати като пияна патица. Що се отнася до другите недостатъци на модела, те са цял куп ще ми стане прекалено дълга вметката. Не за първи път пиша, че всеки е свободен да си харчи с труд спечелените пари както си иска, но все пак не е лошо човек и да се вслушва малко в някои доброжелателни предупреждения. От друга страна редно е да се предложи на пазара, пък той нека решава.
:unsure:
--- Край на цитат ---
А има ли някъде информация за този модел,снимки...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия