Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Представете модел на български подвижен състав | Review a BG model
Ревю на хопер-дозатори в 1/87 на фирма „Albert modell“ - първи впечатления!
Nenchev:
--- Цитат на: Krasi Tankista link=topic=5264.msg116498#msg116498 date=1568227663 ---Проверих и цената на вагоните. Излизат по 97.60 по днешния курс. Не знам дали те устройва.
:unsure:
--- Край на цитат ---
Не. Предпочитам пластмасарките.
МАШИНИСТ:
pach - Очаквайте до десетина дена продължение в темата,
че трябва да правя ревю и на БДЖ-200 (мотриса),
та ходовите проби май ще са заедно (на едно трасе)!!! :spiteful:
очаквам с интерес !
Krasi Tankista:
Може да се извади от 9 кладенеца вода за да се докаже недоказуемото, а може и от 99. Това няма да промени цветовата схема на НКЖИ. Друг е въпросът дали един жп модел може и трябва ли да бъде оцветен като прототипа си. Според мен трябва според друг не. Въпрос на критерий. Аз се радвам много,че този вагон така се хареса на нашата безкритична публика, но според мен еуфорията взима връх, а това не е прагматично. След като се прави анализ на един модел, редно е да се посочат не само достойнствата му но и недостатъците, ако има такива. Това се прави за да има контакт между производителя и клиента и при следващ проект желанията и критиките на потребителя да бъдат отчетени. Мен не ме интересува кой и за колко ще си купува хопери, аз дори не съм повдигал темата за цената. Ако искате си ги купувайте за 5, за 50, за 100 или повече евро. Въпросът е в това че не цената е определяща за качеството на един модел, а сходството му с прототипа. Поне така е възприето в повечето държави, където това хоби е силно разпространено.
Що се отнася до руските хопери, те са разработени от Мануфактура Норкин и никога не са имали цена по - висока от 5000 рубли за ецван комплект. Цена от 200 - 250 евро е възможна само за готов оцветен модел.
mitko0888:
Много ми хареса това последното. Добре го каза (според мен).
Само за руския модел не съм съгласен. Даже в текста има един откъс "на някои снимки (металното) е снимано заедно с Алберт ...". Специално се взирах за да позная коя от двата модела е пластмасов, кой е метален. То и авторът си беше написал - на снимките не си личи, ама като го вземеш в ръка разликата се усеща (свободен преразказ). Можеше да го напарвят много по-добре.
Mironista:
Вижте пичове всеки има различни критерии за хобито. Аз лично предпочитам за 70 лева да си взема моделче с приемливи компромиси, а не за 19 000 евро да си купя локомотив или вагон, на който се виждат мазните отпечатъци от ръцете на машиниста, хапвал баничка в кафето на централна гара. Сори всеки има право на избор - демокрация е все пак. Нали за това се борим. Има хора който дават по 5000 лева за модел - няма лошо евала сигурно модела им е по-добър от оригинала, най-вероятно, има хора който дават по 70 лева и се кефят и си живеят живота. Така че наздраве и поздрави.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия