Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Създаване, ремонти и усъвършенстване на модели | Creation, repairs and tuning up models
Картонена БДЖ 46 (парна) размер 0
mitko0888:
Нещо обърках линковете, пиша го пак:
Тази седмица: боядисване на картон. Двата тестови детайла са боядисани един до друг с една и съща боя. Резултатът е съвсем различен, защото подготовката е различна. А и това на снимките е доста далече от реалността, но все пак да се отчета:
Така че забравям за всякакви рало-ове, FS и други, правя си тестови детайл, пръскам, гледам го два дни - и сутрин и вечер, и чак тогава, това което ми хареса, се прави на модела.
И понеже този цмят ми хареса:
Ще пробвам и някаква чернилка (състаряване, тониране, уедъринг - кой както му харесва), докато съхнат колелата. Не знам какво ще стане. За сега толкова.
Krasi Tankista:
От коя епоха ще е оцветяването? За втора епоха си има инструкция. Между другото, мисля че си улучил точния цвят на рамата именно за нея.
:good:
mitko0888:
--- Цитат на: Krasi Tankista link=topic=5266.msg116530#msg116530 date=1568567911 ---От коя епоха ще е оцветяването? За втора епоха си има инструкция. Между другото, мисля че си улучил точния цвят на рамата именно за нея.
:good:
--- Край на цитат ---
Знам ли коя епоха. Още се чудя дали да има зелено. Синьо няма да слагам.
pach:
Aми значи ще си е черен...сиреч, втора или трета епоха?
Каква е разликата в обработката на тестовите детайли?
Не знам кое избра, но аз бих предпочел яркочервено,
щом ще го състарявам. Светлите бои, при теб е относително
коя е по-светлата, позволяват по-лесно "омазване" и
сравнително бърз резултат. При тъмна боя и "омазване"
само има тенденция да стане още "по-мръсен" и тъмен.
...освен ако не искаш точно такъв!?
:clapping:
Krasi Tankista:
Ето в помощ за боята:
https://www.youtube.com/watch?v=g2qgMri7EF4
;D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия