Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Представете модел | Review a model

Albert Modell 060DA

<< < (3/8) > >>

МАШИНИСТ:
Нищо не разбрАх и съвсем се объркАх ! :resent: :resent: :resent:
Обаче купона е голям .

dred77:
 Първо адмирации за подробния обзор на локомотива!  :hi: Темата лекичко се премести на мотори, та реших и аз да попитам и оцапам леко в тая насока.
Та понеже преди време си поръчах този мотор:https://www.aliexpress.com/item/33049650588.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.3c064c4dUoufQP и първите тестове се оказаха страхотни, малък ток на празен ход /50mA при 12v/, плавно развъртане и т.н. Първо реших че ще е страхотен донор за пиковски стар E11 /с двата мотора/. Но при 12v като му блокирам ротора вдига 1.3A постоянни. При 15 надвишава 1.5A и надали HO декодер ще "устиска" на такъв не пиков ток.
 И въпросът ми е има ли как да го огранича, или да стискам палци нещо да не го блокира в движение?

mitko0888:
Това от твоя линк е страхотен мотор. Имам го от доста години на ето този локомотив, само че с една опашка:

http://picbg.net/u/62092/63128/885436.jpg

Слагай смело. Няма кой да ти блокира мотора при движение. И да стане - защитата на декодера ще го изключи (предполагам няма да сложиш 20 годишен декодер). А ако много ти се играе с влакчета, направи си Е11 истинска, с централен мотор и червяци.

Krasi Tankista:

--- Цитат на: Nenchev link=topic=5269.msg116584#msg116584 date=1569674487 ---При мен има десетина, правени по оригинален 3D проект и изработени на CNC.  Човекът с фрезата се казва Пламен - 087 819 9357

П.п.  човекът с оригиналните 3D проекти е моя милост ( :hi: скромен съм)

--- Край на цитат ---

Пак избърза да се възмутиш, без да има защо.  :victory: Не става въпрос за фрезоване на рами по 3д проекти на многокоординатна СНС фреза, а за ръчно, или полуавтоматично фрезоване на фабрична цинкова рама по обикновенна скица с размери. Последното се прилага от по - напреднали моделисти именно при замяната на двигатели, или електронни елементи.
  Само не разбрах кои са нелегалните партизани. Митко мълчи, като комунист пред Гестапо. :pleasantry:  Иска да ме накара да прочета целия форум, ама няма кога PZ 16 не чака.  :nono:

KRAKOMOBILA:
Много се отклонихте от темата. Много ще се радвам някой да направи сравнителни снимки от модела на Алберт и на Тилиг. Интересно ми е дали вообще има някакви разлики.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия