Ревюта и поддръжка на модели | Reviews and maintenance of models > Представете модел | Review a model

Trix 21530

(1/1)

dred77:
 Здравейте! Пускам темата за едно сетче на въпросната фирма, което за цената си /около един звуков декодер/, показва че дори на ниска цена може да се сдобиете, с що годе качествена машинка.
 Кутията:

 вътре:
.
Както се вижда лока е добре защитен за транспортиране.
 Локомотива има някой минуси, като това че щангите са тъмни и не се открояват, бандажите са боядисани като колелата,  доста трудно се отваря за монтаж на декодера/има две винтчета между колелата и щангите/. Като основен миус е най вече роторът, който ми се видя супер малък в открития мотор, то за по-голям няма и твърде място всъщност. Минус също е и това, че са избрали платка за Plux21, като декодерът е голям долу горе колкото платката, и доста трудно се побира в нишата.
 Като плюсовете, които аз видях са: плавен ход, маховик /за разлика от повечето "Hobby" на Piko/, 3 светлинки по посока на движението, много финни и ясно четими надписи, бандажи/без да се замисля дърпа осем двуосни вагона/:https://www.youtube.com/watch?v=L_sbqTm262E
 
 
 Вагончетата:
 
 
 
 
Също много добра изработка, като поне според мен са една идея по-пипнати от сетовете, от по 8 вагона на Roco за по 60тина еврака.
Всичко това идва /странно поне за мен/ с куплунзи на Marklin, като има и пликче/8бр/ за смяна с такива на Trix /по-къси и по-ниски са при закопчалките от Мерклинските/. При мен вече са с Роко курц. :).
 Та за цена от 80евро :https://www.modellbahnshop-lippe.com/Steam+Locomotive/Tank+Locomotive/Trix-21530/gb/modell_277399.html, качеството е на ниво.

 

Krasi Tankista:
А какво ще кажеш да го суперосаш лекичко локомотивчето? Да му смениш безумно грозните стълби например, а и дръжките, които са счупени. Можеш и да отидеш по - далеч и да подмениш и двигателя с такъв:
   https://www.sb-modellbau.com/index.php?page=details&path=29090
Наистина в този случай общата цена ще се удвои, но нека все пак да има и такава опция.
Що се отнася до щангите, които те дразнят можеш да ги шлайфаш и ще станат светли, но ето как са на истинския локомотив:


Ето и класическата пруска ливрея.

Като става въпрос за стълбите - напиши ми адреса си на лична и ще получиш подарък.

mitko0888:
Това моделче е добро не само за цената си. Преди време Любо беше правил обзор: http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,1435.0.html Отзивите май са доста добри.

Имам такъв на Роко, един от най-добрите ми локомотиви на 25 години. Първоначално много се дразнех че щангите са направени толкова прости - без никакъв релеф / профил. После поразгледах интернета и видях че на този модел те са си такива. Оригинално май са гол метал, на някои снимки блести, на други не толкова. Според мен си ги остави каквито са. Ако искаш да ги лъскаш, трябва да лъснеш и дребните лостчета, което няма да е лесно.

Бандажите не ги пипай. В ДБ трета епоха локомотивът не е първа младост и доста пъти е боядисван, съответно и бандажите са си в цвета на колелата.

Моторчето е отворено, за да може да се събере макс- голям ротор. Трябва доста да режеш ако искаш да го смениш, а не знам дали резултатът ще бъде по-различен! С това задвижване локомотивът трябва да върви перфектно дори и на аналогово, а с правилния декодер няма какво повече да се получи с какъвто и да е мотор.

21MTC за декодера е стандарт не само за куплунга, а за мястото за целия декодер. Така че би трябвало да навреш всеки декодер, отговарящ на NEM660.

Честито за придобивката!

dred77:

--- Цитат на: mitko0888 link=topic=5301.msg117250#msg117250 date=1577517506 ---21MTC за декодера е стандарт не само за куплунга, а за мястото за целия декодер. Така че би трябвало да навреш всеки декодер, отговарящ на NEM660.

--- Край на цитат ---
Единствено леко се наложи да пиля едно "чопче", което според мен е там за да подпира декодера:

снимката е от този сайт:http://www.lokschuppen-dominik.de/Spur%20H0/Lok%20Umbau/BR%2074/Seite.htm.
 Декодера е този:https://www.aliexpress.com/item/32819123827.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.1f494c4dYDvBGC
 На клипчето се виждат някой леки прилашквания, но те се получиха от това, че Мауса който ползвах за това съм го "зачислил" на хлапето, и врътката на енкодерът му е много изхабена от въртене, и нулевата позиция е изядена.
 Чак когато Краси спомена, че са счупени парапетите отидох да погледна лока, най-вероятно счупването е мое дело :).
 Стълбите верно са доста "обемни" :) , но засега единственно ще търся начин да му монтирам генератор за дим, което май ще е приключение. Въпреки че има платка в котела, тя има някакви 4 пина за нещо квадратно под комина, а всички дим генератори които аз съм виждал са кръгли, та ще пада четене.
 Доста проекти имам започнати, и "един по една" ще трябва да се довършват :).
 Естественно съм много благодарен на Краси за предложението  :hi:, и ако имаш път към СтЗ и свободно време, ще се радвам да пиинем по нещо /според сезона :)/.
 

  ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА 2020 на Всички!! 

Навигация

[0] Списък на темите

Премини на пълна версия