Напоследък ми се насъбраха някои арт изпълнения, и реших да ги споделя с Вас. Не ги приемам за жп моделизъм, защото не съответстват с нищо реално. Но пък ще ми вършат работа, а и кефа докато ги правих си е същия. Само не знам към какво течение на изкуството да се причисля. Тук вече си имаме утвърден доайен на арт стила „Джаста праста”, напоследък имаме и силни изяви в Хай-тек арта. Моите измишльотини трябва да предизвикват асоциации у публиката с някои истински жп возила, но сам ми е трудно да преценя, доколко са ми сполучливи творбите.
За начало се излагам с тая каручка. Тя отдавна е в експлоатация, но чак сега си получи надписите и може да се счита за напълно готова.
Само да припомня какво бях писал в темата за малкия макет:
На базата на ей тая лилипутеста каручка:

...съм възложил на фабриката TANOMAG да изработи за
БДЖ нещо такова:

Тоя път обаче няма да е точно жп моделизъм, ще е арт изпълнение под девиза „Квото стане – такова”. Щото модела на Лилипут няма нищо общо с нашите вагони. Колкото и да го жуля, пак ще е далече от истината. Ще му заобля покривчето в двата края, тук-там някоя дръжчица, степенка, по малки колела и толкова. Колкото да може някой дето разбира от тия работи да каже „Я, от далече прилича на едни наши каруци”.
И това е крайният резултат:

Малко интериор:

Този е на вагоните на Техномодел:

И специални благодарности на Иво за надписите. Изобщо не си личи, че са ваденки, много добре са станали