Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control

Проблем с конфигуриране на адрес от CV 1

<< < (3/8) > >>

pach:
Да, така си прав, но не разбрах че има и Z21!
Всъщност той чете, а мишока е само за дисплей!
 :hi:

pavlinbg:

--- Цитат на: mitko0888 link=topic=5326.msg118501#msg118501 date=1588009679 ---Не знам дали ича смисъл да се мъчиш с дълги адреси.
А какво значе "не го приема". Т.е. като натиснеш ОК какъв е резултатът на екрана?

--- Край на цитат ---

В началото на публикацията изрично написах, че не смятам 52 за дълъг адрес. Просто преди да пусна темата се рових във форума и установих, че подобен проблем има при дългите адреси от 128 нагоре.
Иначе, като въведа V=52 ( на CV 1) и натисна ОК, локомотивът не  помръдва. Ако не се лъжа на дисплея излиза отново CV 1, но не съм сигурен, утре ще проверя точно. След това, като избера 52-ри адрес от мишката, локомотивът не тръгва. Тръгва на адрес 3. Интересно е, че когато избера CV 1, за да присвоя адреса , като стойност на V ми изписва 245  :blink: :wacko: (V = 245), а не 3 ?! Променям го с бутоните на 52, натискам ОК и нищо...

TheJackal:
Да, Пико ползват декодери на Унлерброк, със звук или без. Тилиг на Зимо със звук и отчасти на Унлерброк. От срещите във Фремо и това което съм видял в ТТ 1:120 и чел из форумите Пико имат нещо на самата платка и за това препоръчват техните си декодери.

Павлине, ако ти изписва, че локомотива ти е на V = 245, те съветвам да го занулиш - ресетнеш, или направи следното:

CV64=1: ресет на всички CV до фабрични стойности.
CV64=3: ресет само на на  CVs 67-95, CVs 66, 95;
CV64=4: ресет само на  CVs 2, 5, 6, CVs 66, 95;
CV64=6: ресет на  CVs 1, 17, 18, 29.

После ще ти е лесно да въведеш примерния адрес който искаш 52.  Не всички локомотиви помръдват, чува се само звук при смяна на адресите.

dred77:
 Такива странни неща като да изписва друг адрес /245/, а да е адекватен на 3 ми се е случвало само, поне на мен  ако има на трасето /program trak/ и още някой декодер, а програмирам в CV mode /не Pom/ и това е напълно в реда на нещата понеже централата се бърка. Лока трябва да е самичък задължително , без други такива, без декодери за стрелки, семафори, осветление и т.н. Най добре на самотна релса /напълно отделна/.
 ПП. На Esu reset-а  както и на Зимо  променливата е CV8
 Успех в начинанието!

vlado1:
Пробва ли да ъпдейтнеш фърмуера на z21?
Пък и на мишката

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия