Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Цифрово / дигитално управление | Digital Command Control
Проблем с конфигуриране на адрес от CV 1
TheJackal:
Може да е забила, както забива и мишката. Също поогледай си кабела (кабелните капачки RJ), може и в тях да е проблема, аз го имах.
Ресетването на мишката става по следния начин:
01. Вади се кабела на самата мишка.
02. Натискат се едновременно бутоните „Shift” и “MENU” при включването на кабела към мишката.
03. Ресетването връща мишката до заводските настройки!
Успех!
Иначе, Митко ъпгретйна моята мишка за което съм му безкрайно благодарен! Иска си Windows.
pavlinbg:
Пак го закъсах...
Както писах по-горе, вече нямам проблеми при конфигуриране на къси адреси (до 127). Но сега възникна друг проблем. Не мога да управлявам локомотивите през мобилните приложения Z21 и Roco Z21 (за Андроид). Тук интересното е, че с посочените приложения мога да програмирам и чета адресите на локомотивите, но не мога да ги управлявам - плъзгачът (индикатора) за скорост и виртуалните бутони за светлини и звук нямат активност. Натискам ги, но нищо. Същевременно мога да ги управлявам през мултимауса, което се отчита от индикаторите в приложенията?! На някой случвало ли му се е такова нещо и какво може да се направи за отстраняване на този проблем?
TheJackal:
Ако е с малко рам памет таблета и тела, ще забива. Съвет: премести приложенията които имат възможност в картата памет, за да остане свободно място на тела или таблета. Когато ползваш мобилните устройства, пробвай да не си включил мишката.
pavlinbg:
Мисля, че РАМ-паметта е достатъчна. Струва ми се, че другаде е проблемът - в самата централа...
pavlinbg:
Реших и този проблем, вече мога да управлявам и през приложенията!
Докато чаках да дойде неволята, :haha: отключих централата (макар да не е Start) и всичко си дойде на мястото.
В YouTube има страхотно филмче как става това: https://youtu.be/vFD-v9q5Hoc . Разбира се четох и в темата публикувана от Best Ripper:
http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,5036.0.html
Явно всички проблеми и аномалии, които съм имал до сега, свързани с дигиталното управление, са се дължали именно на това. Както писах по-горе, централата ми е z21 (бялата, не е "Start"), но явно е била доста орязана. С програмата Z21 Maintenance-V1.14 (само за Windows), за която писа Митко, освен че отключих централата, ъпдейтнах и мишката. С помощта на мобилното приложение Z21 установих, че някои от локомотивите имат допълнителни функции, за които не знаех - като напр. интериорно осветление, осветление на кабините, маневрени светлини и др.
Това не е по темата, но докато разучавах приложенията установих, че в приложението Z21 има и възможност за чертане на трасе и пълно дигитално управление на макета - тягов подвижен състав, стрелки, светофори, осветление, разкачвачки, скорост на влаковете и др. Дигиталното управление си е голяма занимавка. :hi:
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия