Автор Тема: БДЖ UACS - Corona Edition  (Прочетена 4754 пъти)

Nenchev

  • КЖМ - България
  • Trade Count: (4)
  • Hero Member
  • *****
  • Публикации: 664
  • Рейтинг: 406
  • Баш Майстора
    • 3D Принтирани модели и макети
БДЖ UACS - Corona Edition
« -: 30 Април 2020, 19:41:16 »
Венсеремос, Корифеи!

Надявам се, всички са здрави, прави и....добре дезинфекцирани!  За всички фенове на риалъзъма и противници на играчките - моля, спрете да четете и да гледате по-надолу, за всички останали - voila:

Както на всички е добре известно, с Васко Машиниста не сме никакви моделисти, ами сме едни пияници, обикновени при това.  Един ден един колега и съмишленик донесе в лабораторията една кутия от обувки, пълна с разни вагончете.  Доста сериозни антики.  На някои бяха правени доста сериозни импровизации, някои граничещи със стил Салвадор Дали.  Колегата остави кутията и каза:  "Ето ви вагончета, измислете нещо и направете нещо...."

Няколко месеца кутията прашасва, докато днес не ми залепнаха пластините на контанкторите - даде пълно късо, така да се каже на жаргон.  Бръкнах в кутията и измъкнах първия вагон, когото напипах.......Показа се това:Майкооооооо, милаааааа!  То това и за игра на деца не става, как да му мисля нещо...Но после се сетих - един друг приятел, пък, беше донесъл макет на симпатична немска бирария.  Рекох си:  "какво пък, ще му спретна нови буренца и ще разнася наливна бира".

Спретнах буренцата:
Известно време се чудих каква марка бира да направя - оригиналната, като на бирарията или някоя нашенска и тогава, явно пластините са отлепили, та е прескочила искра:


.....Всички прилики и разлики с действителни лица и събития са полу-случайни!

п.п.  Има още малко работа - разни стълби, парапети, пасарелки, един сандък за лимоните, както и малко довършителна бояджийска работа.

п.п. 2  Бъчвите и мен не ме кефят!!!  Пуснах да се правят нови, ще вложа повечко старание - малко грунд, малко кит, малко шкурка, мат лак и други благинки.....това беше бързо скалъпен проект за около 40 минути (ако не броим час и половина принтиране на бъчвите).

п.п. 3  Няма да пиша продължение на темата - ако някому е интересно - добре дошъл е в лабораторията през идните 3 почивни дни....и да носи лед!!