Дълго мислих как да започна да вилнея из градината. И стратегията ще е да се завзема бавно и на стъпки.
Заформиха се две опции, предвид, че нямам нито подвижен състав, нито релсов материал.
Първата опция е да закупя сетове с подвижен състав с включени релси в тях, защото цената е доста добра. С докупуването и на няколко сета с релси може да се заформи долното трасе.

За съжаление веднага се набива на очи малкия радиус.... дефакто най-малкия R=600, който е единствения предлаган със сетовете с подвижен състав. В този радиус ще търкалям само къси модели. За по- големите лумбурници, ще се мисли в следващата стъпка на разширението на железницата.
Тук цената ще натежи като критерий. Най- вероятано тази първа стъпка ще бъде само за захранка, преди да се завземе градината, колкото да чеша гъдела, а и да видя дали ще ми хареса.
Втората опция е да закупя R3=1000 криви, за да имам ето това.

И в двата варианта моста ще е SBB виадукт, защото на терена има доста денивелация. Вече съм свалил видеа как се гради с тесла, цимент и мистрия такъв виадукт, като се подготвя мостра, по която се леят отделните елементи на моста.