Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Интересни снимки на влакове

<< < (31/295) > >>

refil:
Направи и тогава една "професионална" фотосесия  :on_the_quiet: :im_so_happy:

XRISTO:
Ще направя, ама няма да е професионална, защото съм с един Канон А460, който е далеч от качествените апарати.Все пак е на открито и все нещо ще стане.  :hi:

CaLLlo:
И какво му е на тоя Канон? С него могат да се направят чудеса!
Повечето хора смятат (около 95%), че апаратът прави снимката - Грешка!
Слагаш го на  -1/3 ЕV и снимаш!

Скоро ще пусна снимки правени с телефон - Sorry Ericsson ;D - не за друго ами за да се види, че дори и с телефон стават сносни снимки, стига да направиш каквото трябва с него.

http://my.opera.com/NickPanov/blog/2008/08/25/sorry-ericsson   :diablo:

XRISTO:
За "Сони - Ериксон" ти вярвам - аз имах G900 и правеше по-готини снимки от канона, но го продадох, защото беше всичко друго, но не и телефон.  ;D
Иначе на открито си прави снимки Канона, но в стая вади много шум - как ли не съм му се "молил"...  :)

CaLLlo:

Снимането на тъмно не е само твой проблем, това е проблем на фотографията въобще!
Там е голямата борба - все по-чувствителни матрици, на останалото няма какво да му се подобрява толкова.
Нека позная, ти искаш да правиш чудесни снимки така - вечер, на 60W крушка отстояща на 5 метра и без светкавица. И аз искам същото, обаче :fie: ниц ... Специално за снимане на модели Jens Braun препоръчва 3 източника на светлина - по едно от двете ти страни отзад и трето косо отстрани, за да изпъкнат нитовете - това за модели с нитове (дампфлокс). Точно така още не съм се пробвал, но скоро и това ще стане.

Казваш, много шум вади, ми като снимаш на автоматични настойки как да не вади - за най-малко шум - най-малкото ИСО, за твоя Канон - ИСО 64, но сложено ръчно, автоматиката ще ти прасне минимум 200 ИСО и потъваш в шумотевицата.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия