Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Интересни снимки на влакове

<< < (44/295) > >>

KRAKOMOBILA:
Пичове - тва не е Ro-la и няма много общо с Ro-la (освен, че се возят полуремаркета - без влекачи). Това е систама ISU - и можете да прочетете повече за нея тук:
http://www.railwaymodeling.com/forum/viewtopic.php?f=76&t=1432

KRAKOMOBILA:
Изгодно е защото превоза от Wels до Стара Загора става за 59 часа и 1260 евро. Горивото на влекач с един прицеп излиза над тази цена доколкото съм запознат - а с един локомотив могат да се превозят 30 ремаркета. След това тирове (не съм запознат, турси или български) продължават с прицепите към Турция. Влака е до Стара Загора защото в Димитровград няма необходим терминал,  а след Димитровград няма контактна мрежа. Всеки човек които притежава полуремарке може да го превози чрез ISU влак-а на RCA.

schatsi:
Не съм запознат с подробности , но си мисля ,че превоза работи на принципа на превоз на контейнери с кораби контейнеровози...тук се товари на композиция , която пристига в Германия(примерно), а пътьом разтоварва  няколко вагона в... Унгария и съответно товари за Германия...Разликата е че не се превозват по вода а по суша ...Икономическата изгода не е никак малка...Спестява се от заплати и командировъчни  на шофьори (за една композиция ...примерно 20-30) и скъпа поддръжка на ТИР терминали,паркинги и задгранични представителства...Да не говорим за разходите за гориво , и други консумативи на влекачите. А и все по-крещящата нужда от опазването на околнота среда също е предимство...

KRAKOMOBILA:
Влаковете са директни Велс - Стара Загора и обратно - тоест не се разтоварват прицепи на други терминали. А към разходите на ТИР-овете мога да добавя и високите пътни такси. Също така Okombi и RCA са се усетили кога да се движат влаковете! В голяма част от държавите в европейския съюз (включително Германия и Австрия) през събота и неделя е забранено движението на камиони - а влакове ISU 40621/40620 заминават в 05:00 в Събота и пристигат в Понеделник съответно във Велс и Стара Загора. Тъй, че това също е + за влака.  :good:

KRAKOMOBILA:
Предимството е, че турските тирове идват с други прецепи (пълни с турски стоки най-вероятно) които директно могат да се товарят на ISU влака, а в същото време същите тези тирове поемат прицепите които туко що са разтоварени посока Турция - и така се получава доста по-добре сработена система. Така със системата ISU с един влекач се обслужват две полуремаркета.  :) Иначе никой не е задължен да си качва прицепа на ISU влак - Okombi и RCA не работят с договор към някоя фирма, а просто предлагат услуга на всички транспортни фирми които имат нужда да превозят прицепи през събота и неделя до Австрия или Турция.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия