Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Интересни снимки на влакове

<< < (59/295) > >>

Best Ripper:
Според мен има електромагнитна спирачка в района, където е "паркирана" шейната... Личи си едно забавяне след първоначалното юрване по ската, точно преди хоризонталния участък... с компютърно управление, която "убива" наднормената скорост /при пълен и тежък вагон/, а шейната се включва да помага при недостатъчна скорост... Лично мен ме съмнява тая шейна да удържи, дори и с постепенно забавяне няколко десетки тона...  Трясък от буфери едва ли ще се избегне напълно, но те са и за това направени. :hi: Иначе видеото на високи обороти е голямо шоу...  :spiteful: Нашенската система на Подуене и аз съм я виждал, но предвид времената, когато работеше, описаният от pach начин за събиране на вагоните беше единственият възможен и лесен.. още повече предвид цената на горивата и на труда на жепееца... :pleasantry:

evrokoma:
интересно забележете на 51сек какво прави работника бута вагона ама така го засили чи лок не трябва :sarcastic: що ли мъчат машините тоя явно е българин :scratch_ones_head:

br185:
Сега като го гледам пак забелязвам някой интересни детайли. Първо на 2:06 добре се вижда че на един от стълбовете за осветления има ... часовник! На 3:30 се виждат двама пича с дълги прътове които разкачат вагоните в движение.

--- Цитат на: Best Ripper link=topic=534.msg47189#msg47189 date=1287125566 ---Според мен има електромагнитна спирачка в района, където е "паркирана" шейната... Личи си едно забавяне след първоначалното юрване по ската, точно преди хоризонталния участък... с компютърно управление, която "убива" наднормената скорост /при пълен и тежък вагон/, а шейната се включва да помага при недостатъчна скорост... Лично мен ме съмнява тая шейна да удържи, дори и с постепенно забавяне няколко десетки тона...

--- Край на цитат ---
Защо да не удържи. Нали има кабелни железници. Жярно е, че там вагоните са пътнически и са по-малки но пък наклонът е доста голям.

П.П. Чудя се дали ще стигне площта на един стадион за да се пресъздаде подобна гара в H0?

Ivo Nedkov:
Добре, а тази шейна се движи по някакви вътрешни релси ли?
Тя сигурно е на ток с електромотори?
Въобще много интерсно място е това...

bdz43r:

--- Цитат на: pach link=topic=534.msg47178#msg47178 date=1287122594 ---Някога така работеха гърбиците на "Подуене-разпределителна" , но разбира се с малко по-бавни темпове, защото няма  маршрутни компютри които да превключват разклоненията с тези темпове.
--- Край на цитат ---
И още си работят гърбиците на Пдр, при това още от едно време са автоматични. Технологията е същата, като на клипа, само липсва това, което се мота между релсите. Вместо него има спирачи с кучки и локомотиви за набутване на съставите.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия