Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Интересни снимки на влакове

<< < (76/295) > >>

hristo:
Ако не се лъжа всички мотриси бяха такива преди, поне Софийските. Между 1983-1990г. когато мотрисите за Банкя бяха през 25мин., всички бяха в такава разцветка. Същото важи и за тези до Лакатник, Перник, Пазарджик ( едно време имаше директен пътнически влак до там). Това са ми ярки спомени от детските години. ;)

IKAR:

--- Цитат на: zazo link=topic=534.msg52175#msg52175 date=1294741131 ---
--- Цитат на: IKAR link=topic=534.msg52164#msg52164 date=1294738440 ---http://locopage.fotopic.net/p68212838.html
Фургон с пътническа част полско производство.

--- Край на цитат ---

За това сигурен ли си? По-читава снимка на подобен не-БДЖ вагон можеш ли да покажеш?

--- Край на цитат ---
Абсолютно съм сигурен. Доставени са от Полша през 60-те години, по-стари са от българските фургони. Имат общо 4 купета за служебни лица и за пандизчии. Останалото е фургонна част, с по две двойни плъзгащи се врати от двете страни. По едно време всяка сутрин покрай мен минаваше влакът от Истанбул за Мюнхен, с всякаква мешана скара 12-13 вагона - турски, български, югославски, австрийски, немски, че и италиански в определени дни. Имаше два фургона-единият български, от тези, другият немски сребрист, плюс още един бяло-син немски комбиниран с фургонна част....От време на време се мяркаше и един архаичен български фургон от преди Втората световна война.

А гръцкият вагон - не помня колко пъти съм пътувал с него - беше също на завода в Познан, но с доста екстри, нехарактерни за соцпродукцията - вътре всеки втори чарк е алуминиев, има лампи за четене. За съжаление още тогава бяха доста занемарени. Пътувал съм и с ГДР-ски гръцки вагон, втора класа, но вътрешното обзавеждане беше като на нашите първокласни 19-40, само седалките бяха друг чешит. Но при всички положения беше по-добре от нашите дряновски измишльотини 47-а серия, които, да не говорим как им течаха прозорците, вътре с това противно травмиращо зелено човек се чувстваше като в  болница. Всъщност има един салон 47-а серия, който обаче е с ГДР-ски талиги и вътрешно обзавеждане, но беше само за началнически гъзове. Въобще след 70-те практически целият транспортен парк, внасян в Гърция - локомотиви, вагони, автобуси, тролеи, е от соцлагера. Явно заради по-ниските цени.

А електричките - бяха си точно такива, с кафяви кадифени или кожени седалки, дървени прозорци, перденца... 33-та серия оригинално са сини с червени врати. Имаха щори, които доста бързо изчезнаха....

Сaprycorn:

--- Цитат на: IKAR link=topic=534.msg52192#msg52192 date=1294752866 ---
--- Цитат на: zazo link=topic=534.msg52175#msg52175 date=1294741131 ---
--- Цитат на: IKAR link=topic=534.msg52164#msg52164 date=1294738440 ---http://locopage.fotopic.net/p68212838.html
Фургон с пътническа част полско производство.

--- Край на цитат ---

За това сигурен ли си? По-читава снимка на подобен не-БДЖ вагон можеш ли да покажеш?

--- Край на цитат ---
Абсолютно съм сигурен. Доставени са от Полша през 60-те години, по-стари са от българските фургони. Имат общо 4 купета за служебни лица и за пандизчии. Останалото е фургонна част, с по две двойни плъзгащи се врати от двете страни. По едно време всяка сутрин покрай мен минаваше влакът от Истанбул за Мюнхен, с всякаква мешана скара 12-13 вагона - турски, български, югославски, австрийски, немски, че и италиански в определени дни. Имаше два фургона-единият български, от тези, другият немски сребрист, плюс още един бяло-син немски комбиниран с фургонна част....От време на време се мяркаше и един архаичен български фургон от преди Втората световна война.

А гръцкият вагон - не помня колко пъти съм пътувал с него - беше също на завода в Познан, но с доста екстри, нехарактерни за соцпродукцията - вътре всеки втори чарк е алуминиев, има лампи за четене. За съжаление още тогава бяха доста занемарени. Пътувал съм и с ГДР-ски гръцки вагон, втора класа, но вътрешното обзавеждане беше като на нашите първокласни 19-40, само седалките бяха друг чешит. Но при всички положения беше по-добре от нашите дряновски измишльотини 47-а серия, които, да не говорим как им течаха прозорците, вътре с това противно травмиращо зелено човек се чувстваше като в  болница. Всъщност има един салон 47-а серия, който обаче е с ГДР-ски талиги и вътрешно обзавеждане, но беше само за началнически гъзове. Въобще след 70-те практически целият транспортне парк, внасян в Гърция - локомотиви, вагони, автобуси, тролеи, е от соцлагера. Явно заради по-ниските цени.

А електричките - бяха си точно такива, с кафяви кадифени или кожени седалки, дървени прозорци, перденца... 33-та серия оригинално са сини с червени врати. Имаха щори, които доста бързо изчезнаха....

--- Край на цитат ---
Така е, и аз ги помня добре полските фургони!

zazo:
???

refil:
Ние е тоя !!!!!! :fie:
И аз го дзяпах,ама ние  :sorry:
Няма такъв в полската галерия,а не видях и в други държави  :drinks:

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия