Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Интересни снимки на влакове
Сaprycorn:
--- Цитат на: mgirginov link=topic=534.msg52949#msg52949 date=1295713376 ---???? :blink:
(Image removed from quote.)
???? :unsure: :mda:
Хайде, Яско, ти си :spiteful:
--- Край на цитат ---
Голямо предизвикателство е да се разпознае локомотива само от една колоос. Но да опитам!
Колоостта е ведущата, и ако съдя по противовеса, спиците и посоката на контракривошипа, както и кноровата помпа и елекрическата инсталация, локомотива трябва да е Einheits! Лока е с отдеен тендер!
От втората снимка се вижда малко по-ясно, че имаме и вътрешен шатун, значи лока е трицилиндров!
Трицилиндрови айнхайц локомотиви с отделен тендер са 01.10; 03.10; 05; 06; 44; 45! 06 е аеродинамична, т.е. отпада!
Обаче не мога да определя на око колко е голямо колелото- за 01 , 03 и 05 ми малее, а за 44 е голямо!
Остава BR45?
Жоро:
--- Цитат на: topalov link=topic=1362.msg46398#msg46398 date=1285441708 ---Тъй... в духа на темата имам една заигравка:
Коя е машината? :hi: :diablo:
Поздрави!
--- Край на цитат ---
Яско, за туй иде реч.
03 1010 :buba:
Сaprycorn:
А защо да не е 01 или 03? Шатуните са доста тънки за да са от 45-ца! Има една много странна шапка над кнорпомпата, да си призная не помня да съм виждал такава!
Жоро:
Ясене, не ме втрещявай бе човек! Каква 45-ца, какви 5 лева? Говорим за триосна машина! Я погледни по-хубаво снимката с детенцето.
Сaprycorn:
НАЛИ ТОВА КАЗВАМ И АЗ :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия