Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby

Интересни снимки на влакове

<< < (155/295) > >>

anubis:

--- Цитат на: gregary link=topic=534.msg67227#msg67227 date=1321026233 ---Като я гледам тази 04 и чак ме боли от... любов :give_heart: :give_rose: :blush2:
Спомням си я и с двуетажните вагони :yes:
За мен тя е може би емлемата на БДЖ!
Що не вземем да се съберем,да дадем на някоя фирма да отлее 400-500 бр.(все си мисля че е реален пласмент) и всеки да я има. :)

--- Край на цитат ---
Грег, преди около година предложих подобно нещо, но нямаше особен ентусиазъм. Владо рече, че трябват много пари. Да са много, да са много, колко да са много?  :) http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,2859.0.html
Разгледай сайта. Китайците искат минимум 500 бройки, но (to be discussed), което значи, че биха се съгласили и на по-малко заявени сигурни бройки при определени условия (например предварително плащане на 100% или пък модела да е dummy). Сигурен съм и че мастити фирми поръчват матрици и производство при тях, а впоследствие поемат маркетинга (включващ и най-сладкото-добавената стойност на продукта). Аз лично бих участвал с някаква по-сериозна сума, но си трябва интерес от страна на повече хора.
Да, все пак криза е. Остава другият вариант. Поръчваме при маестро Тониеми да ни отлее-колко му е :dance1:

pach:
Ама той Тони преди година отля доста коруби от австрийския боклук.
От модела който (за негово съжаление) Шатси си купи.
Освен, че е точно нашата БДЖ-04, май друго хубаво нямаше в този дъми модел.
Дори клубът има подарени две коруби...

От около година (че и повече) се работи по модел на този красив локомотив.
Ще бъде изработен в България! ;) Готов е на 50%. Проблема е не само финансирането,
 но и качествената изработка на частите, за приемлива в българските условия цена.
Има месинг, декодер и т.н. но още се взима решение какво точно задвижване да се ползва.
ПРоекта е на средата в момента, именно защото се експериментира
  с различни производители на задвижването.
Съответно промяна в конструкцията на моделния кош (вътрешна) тепърва предстои.
Обаче дерат кожи за серия по-малка от сто броя.
Маркетинговото проучване смята, че у нас могат да бъдат продадени
 до 50 такива локомотива...едва ли не като в действителността някога от Австрия.
Да знам, че локомотива е емблематичен за нас и на мен самият той ми е любимеца,
 но такова е настоящето положение в родината ни.
Повече не мога да кажа заради самия проект, така че не ме разпитвайте моля ви!
Хубавите работи стават бавно и с мерак! :spiteful:
Всичко ще стане със снимки, представяне на прототип
и т.н когато му дойде времето, за търпеливите.
Останалите да се оправят с австрийския моделен боклук.
 :hi: :hi: :hi:

ПП.Само ще добавя, че едни гърди пред Н0, е разработката му в ТТ,
 където задвижването ще е отчасти роковско. Това са двата мащаба  в които е проекта.

liro4605:

--- Цитат на: Adrian link=topic=534.msg67220#msg67220 date=1321017061 ---Волуяк - Драгоман
04 и 06 together  http://railwaymodeling.com/gallery/albums/userpics/10052/normal_Wlak2.jpg

--- Край на цитат ---
Съдейки по цвета на вагоните тази снимки ще е от периода когато сърбите нещяха вагон-отоплителите и по тази причина 04та пътуваше само като отоплярка без да е на ход.

liro4605:

--- Цитат на: gzo link=topic=534.msg67211#msg67211 date=1321004787 ---
--- Цитат на: liro4605 link=topic=534.msg67193#msg67193 date=1320995111 ---http://forum.skycode.com/pic/13735-bdz17.jpg
Това дали е вагона който и до днес е в депо София?Някъде назад бях сложил снимка в днешния му вид.

--- Край на цитат ---
Същия е !
тип мечта но с 3 оси

--- Край на цитат ---
http://bgphoto.net/photos/37794/o634427172813281250.jpg

pach:
Вагоните не са еднакви.
този от черно/бялата снимка повече прилича на едни чехски от онова време,
които се правят в ТТ пак от чехска фирма за сглобавяне.

Докато този

повече си прилича с немските "мечтовози"...

"Черно/белия" има характерната покривна площадка, каквито са се ползвали у нас
взаимствана от унгарското локотиво/вагонно строене..
освен това има и видимо разминаване в обшивката на коша, спряво "цветния".

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия