... Обаче аз съм сигурен че ще стане по една проста причина, и тя е че железницата е транспорта на бъдещето за далечни разстояния. Който не го е разбрал си е за негова сметка 
Това знам аз и такива са ми предположенията. Може и да греша.
Само времето ще покаже!
Това е малко абсурдно !
Освен ако не измислят "нулевата клетка" и свръхпроводимостта стане при стайна температура!
Колкото и скъп да е един товарен кораб ,е по-евтин с пъти при неговата употреба на дълги разстояния!!!
Защото ,
ако елиминираме пристанището (щото и ж.п.гарите вече са скъпи) ,
ако елиминираме фактора време - при изчерпани други източници на енергия ,времето ще има нови измерения,
ако елиминираме обема на товарите (колко влака се товарят на един среднотонажен контейнеровоз?),
и не на последно място - корабите са плавали и плават с помощта на вятъра ,
докато локомотивите унищожават горивото си (водата връщат , но другото?-електрото е на същият принцип - за сега)!!!
Остава една единствена причина по която влаковете винаги ще са губещи спрямо водоплаващите!!!
Това е пътя (или трасето или както искаш го наречи) ,
щото една жп линия трябва да се прокара и поддържа ,
пък водните трасета съществуват и се самоподдържат!!!---------------------------
( Нулева клетка - за сега фантастичен енергиен източник произвеждащ енергия от вакуума - по точно от пространството.Но дори и да се създаде подобен енергиен източник , щото изследванията продължават , ако не се направи нов пробив за свръх проводниците , пак няма да ни стигне енергия , защото нейното потребление , или по скоро нейното "провеждане" до консуматора е свързано с големи загуби включително и топлинни.
Доколкото знам в момента са достигнали до стабилна свръхпроводимост при "- 38" (минус 38) градуса по Целзий.Счита се че когато стане при 0 градуса , ще е върха на сладоледа...)
Та така...абсурди някви - то и аз чета и мечтая фантастични неща , амааа....