Общ форум | Chit-chat > Общи приказки, свързани с хобито | Chit-chat about the hobby
Интересни снимки на влакове
pach:
Eeeee, най-после военни технологии за мирни цели!
Суперкондензаторите до сега се ползваха само в подводници и отчасти във военни самолети.
Сега явно и цената им не е вече толково висока (да живее китайчето :sarcastic:) щом
започват производство на такива мотриси.
lubomir:
В тая мотриса могат да се съберат "само" 320 китайци! Инак за европейците не знам дали ще побере и 100 човека барабар с правостоящите. Вижте колко прозорци са и си направете в най-лошия случай сметка по 8 седалки на прозорец колко прави.
Това с броя на превозваните хора ми звучи досущ като онези малки касетофони от преди 15-20г с 3000VV PMPO, което в края на краищата се оказваше с не повече от 3VV крайна мощност при невъобразими изкривявания :lol:
jopeto:
Изданието за Сомалия, за този брой пътници, ще е само с един вагон.
mitko0888:
Мисля че и ние ще се съберем - 320 човека в такова влакче.
След въпросното зареждане се изминават 2 километра. Експлоатационна скорост до 70 км/ч.
LOKY:
--- Цитат на: topalov link=topic=534.msg62889#msg62889 date=1309808175 ---Извинявам се за дублирането, имам спомен, че някой пуска тази снимка тук във форума, но май беше от друг ъгъл снимана.
Както и да е :drinks:
(Image removed from quote.)
Източник: http://de.wikipedia.org/w/index.php?title=Datei:Frankfurt_Hbf_Gleise.jpg&filetimestamp=20070904222803
--- Край на цитат ---
Вчера се върнах от там. Поседях на един от не знам колко са пероните някаква бесна лудница е и то беше към 8 и нещо сутринта.Влакове през 30 секунди идват и заминават интересното е че не се правят маневри , идва композицията и машиниста само се се прехвърля в последния вагон който е с пригодена кабина и заминава а през това време хората се качват и слизат.Поседях около 30 минути да погледам и празен коловоз за повече от 1-2 минути не видях.Естествено ICE са с предимство независимо колко влакове чакат да тръгнат или да пристигнат стига да не им се пречкат на пътя и както се вижда на снимката ICE ползва само тези коловози,завива и само напред :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия