Главен форум | Main forum > Моята колекция | My collection
Играчките на Пи моделс
toniemi:
--- Цитат на: Nenchev link=topic=5376.msg121141#msg121141 date=1615199341 ---
Успяхме и да опровергаем два огромни мита, живеещи сред моделистите:
Мит 1 - декодер не може да управлява два двигателя;
--- Край на цитат ---
Аз,понеже си нямам понятие от декодери,не знаех че има такъв мит! ;D
На изхода за моторчето декодера си подава някакъв ток и какво пречи да му вържеш два-три електромотора?
Ако трябва да въртят в различни посоки,обръщаш на единия полюсите и би трябвало да стане...както директно на аналоговия траф.
Или нещо бъркам...не разбирам,заради това питам.
Nenchev:
Именно! Напрежението си е напрежение, токът си е ток. Но понеже всички се хвърлят на Зимо или разни други прехвалени чипове, дето пак са правени в Китай, ама има надценка заради името, та никой не смее да експериментира - една торба с пари струват. Е, ние решихме да жертваме $12 и да видим какво ще стане, ако закачим 2 двигателя в паралел....за сега на аналогово се държи перфектно. Тези дни ще му закачим и една централа - да видим дали ще устиска.
jopeto:
За прехвалването на декодерите си е грозен факт! Китайските си работят идеално, дори и да изгори, не те е яд толкова. :bb2: :bb2: :bb2: А, невъзможното подкарване на двата двигателя, не знам кой го лансира? Според мен, човек на който не му стиска да си пробва прескъпият декодер, за това твърди, че не може! Митичният кютук на Brawa E 95 в ТТ, който вече достига цени, неприемливи за здравият разум е с два мотора и се прави с един декодер. Ако ви стига фантазията по-далеч, дори може да си направите от два еднакви локомотива, двойна тяга с един декодер, за да се управляват, като един и да вървят по равно.
TheJackal:
Знаем ги тези декодери "китайските". Много от функциите им липсват.
Nenchev:
--- Цитат на: TheJackal link=topic=5376.msg121146#msg121146 date=1615281072 ---Знаем ги тези декодери "китайските". Много от функциите им липсват.
--- Край на цитат ---
Ама аз съм го написал:. За 12 долара получаваш 6 функции - демек по два долара на функция - берекет!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия