Главен форум | Main forum > Моята колекция | My collection
Играчките на Пи моделс
mitko0888:
Затова по-добрите декодери имат и други настройки - до кога да работи PI регулирането, за да може на най-бавното движение локомотивът да върви стабилно, а след това да се "задъхва" - ако искаш. Също има и PI на малка скорост с отделни цв. Така можеш да настроиш отделно тръгване, бавна скорост и нормална скорост. А има и настройка какво BEMF дава мотора при нормално движение. Също и кога и как да се мери това едн, всъщност това определя до колко ще ти бръмчи мотора - сложи на роко едно есу и едно зимо - разликата е сериозна.
Nenchev:
митко,.
На какъв локомотив си пробвал Lias декодера - в смисъл, 3 или 5 полюсен двигател - и горе-долу колко мощен? Какви бяха нежеланите (д)ефекти, които нямаха оправия?
mitko0888:
lais не съм пробвал. От това което пише в нета за него, няма да дам 20 лв. за да пробвам. Въпреки че дадох 40 за ТоМ, но съм много доволен от тях - със старити пиковски мотори, и с хубаво роко, работи по-добре от есу 4. Но пък есу-то по-добре се настройва на новите пиковски мотори. А пък зимо ми бръмчи най-малко.
Дефекти - зависи какво искаш да постигнеш.
Ако искаш бавна скорост - виж тук, и тук, и тук - само с цв 2, 5 и 6 това не можеш да го направиш.
Може и въобще да не върви нормално, а да "подскача" на пресекулки.
Или да върви добре с локомотива, а като му сложиш вагоните а започне да ги придърпва.
Nenchev:
За съжаление, най-бавната скорост, която е фабрично заложена в Lias DCC е тази:
https://youtu.be/2PoFyZeTrPM
Трябва само да си направим DCC++ централата и да си поиграя малко с настройките. Въпреки това, смятам, добро постижение имат китаюгите за фабрични настройки, а да не забравяме, че трансмисиите на талигите са 100% наша разработка и изработка.
bazitov:
--- Цитат на: Nenchev link=topic=5376.msg121237#msg121237 date=1615790170 ---За съжаление, най-бавната скорост, която е фабрично заложена в Lias DCC е тази:
https://youtu.be/2PoFyZeTrPM
Трябва само да си направим DCC++ централата и да си поиграя малко с настройките. Въпреки това, смятам, добро постижение имат китаюгите за фабрични настройки, а да не забравяме, че трансмисиите на талигите са 100% наша разработка и изработка.
--- Край на цитат ---
Пробвайте DCC++EX, оригиналната си работи, но е доста стара.
В момента се опитвам да достигна до възможно най-малката DCC И DC "централа" (Arduino Nano, TB6612FNG и MAX471), която да работи с 12V от USB-C PD батерия (при мен е само N) или адаптер.
После ще го вържа към едно Raspberry Pi Zero, на което върви RocRail и ще пляскам с ръце.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия