Главен форум | Main forum > Моята колекция | My collection

Играчките на Пи моделс

<< < (15/20) > >>

pach:
Същото, което ти декодираш там!
 :lol:

jopeto:
Точно, щях да го напиша, но Pach взе пръв левчето!  :good:

mitko0888:
Сигурно изглежда много умно и на двама ви, но е добре да се използват правилните термини, поне за общоприети неща. Декодер и дешифратор са две съвсем различни неща, така както локомотив и мотриса е добре да се различават от "жп моделисти". Но е ясно че няма смисъл да обяснявам - живейте си в света на дешифраторите ...

dred77:
  В така породения лек спор, според мен Pach е "малко по-прав".  :hi:
"В цифровата електроника дискретни количества информация са представени с двоични кодове. Двоичният код от n бита може да представлява до 2^n различни елемента от кодирана информация. Името „Декодер“ означава да превежда или декодира кодирана информация от един формат в друг, така че цифров декодер преобразува набор от цифрови входни сигнали в еквивалентен десетичен код на своя изход. Декодерът е комбинирана схема, която преобразува двоична информация от n входни линии до максимум 2^n уникални изходни линии."
 От тук:https://allelectronicsbg.com/%D0%B4%D0%B5%D1%88%D0%B8%D1%84%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D1%80/.
 Поначало в цифровите управления, това "дешифратор", звучи все едно ще разкриптира нещо, но основната му ф-я, е да декодира/дешифрира/, пратеният му двоичен код. :hi:

Krasi Tankista:
  Темата от много интересна, постепенно се превърна в много скучна за мен. Бих ви предложил да стартирате отделна тема за декодери и т.н. Нека тази да си остане за производството на модели. Въобще не ме интересува, кой какво декодира или дешифрира, но виж отливането от смола и решаването на проблемите възникващи при този процес - това е интересно...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия