Магазини / Поръчки / Оказион | Shops / Orders / Bargains > Зона на търговеца | Retailer's zone
Модел на електрически локомотив на БДЖ серия 42 от Тechimage (мащаб НО)
angel.s:
И аз взех своя, благодаря на всички замесени за направата на този чудесен модел!
IvanC:
Преди около 2 месеца получих запитване от съфорумец за звуците на локомотива. Тогава не можах да отговоря, защото нямах локомотив от втората серия, които са с различен декодер от първата серия. Наскоро получих моя локомотив от втората серия и установих, че и звуковата схема в декодера е доста различна от тази в локомотивите със звуков декодер от първата серия.
Първата серия са със звуков декодер ZIMO MX645P22, втората със ZIMO MS450P22. Листовката с описанието на функциите на локомотивите от втората серия е като на локомотивите от първата серия и не отговаря на функциите на втората серия. Функциите, присвоени на бутоните от завода за втората серия са:
F0 - Челни (бели) надбуферни светлини
F1 - Задни (червени) надбуферни светлини
F2 - Прожектор
F3 - Маневрен режим - скорост
F4 - Маневрен режим - ускорение и закъснение
F5 - Осветление на кабината
F6 - Осветление на машинното
F7 - няма функция
F8 - Звук на трансформатора и при движение
F9 - Къса свирка
F10 - Свирка със средна продължителност
F11 - Продължителна свирка
F12 - Звуков сигнал дълго-късо-късо изсвирване
F13 - Свирка на началник-влака
F14 - няма функция
F15 - няма функция
F16 - няма функция
F17 - няма функция
F18 - няма функция
F19 - няма функция
F20 - Скърцане на ребордите
F21 - Подаване на пясък
F22 - Компресор
F23 - Спускане на пантограф (звук)
F24 - Вдигане на пантограф (звук)
F25 - Вентилатори
F26 - Усилване на звука
F27 - Намаляване на звука
F28 - Подаване на купли (или разкачане?)
Иван
sandovr:
Здравейте, благодаря за отговора, сега го видях. Аз Ви питах за звуците. Моя локомотив е с MS450P22 декодера и проблема е, че след F12 нищо друго не работи, а от време на време се чуват звуци като вентилатори и компресор, но произволно - без аз да ги активирам. Има ли начин да видим CV- та на Вашия, за да сравня? Правих му ресет, но нищо не се променя - до F12 работи както сте го описали и от F13 до F30 нищо не се случва, включително на мога да намалям или усилвам звука. Другото интересно, което забравих е, че Emergency stop не работи - локомотива си спира плавно като при обикновен стоп.
IvanC:
Това са CV-тата на моя локомотив 42-ра серия с декодер ZIMO MS450P22 (втората партида):
В клетките, където има символа "→" (стрелка надясно), стойността преди стрелката е заводската, а стойността след стрелката е тази, която аз съм записал (променил) така, че да ми отговаря на моите желания. Имайте предвид, че съм променил и това кой бутон на мишката коя функция активира.
В клетките, в които няма стрелка, стойностите на CV-тата са заводските и ми харесват по този начин, т.е. не съм ги променял, защото в този си вид ми отговарят на шарката на вратовръзката. :dance1:
Иван
sandovr:
Благодаря, всичко е наред вече!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия