Автор Тема: Цифрова централа z21/z21 Start „бяла“ №10825 на Roco  (Прочетена 26107 пъти)

dred77

  • Trade Count: (1)
  • Sr. Member
  • ****
  • Публикации: 349
  • Рейтинг: 271
Re: Цифрова централа z21/z21 Start „бяла“ №10825 на Roco
« Отговор #60 -: 21 Април 2021, 20:43:49 »
 Привет на всички, които следят темата!
Попаднах на един може да се каже лек бъг на въпросната централа. Реших да споделя "перипетиите", свързани с това странно поне за мен бъгче, "чумкиз, белкиз" помогнат на някой, и си спести главоблъсканиците :).
 Та понеже преди дооста време ручках /играх си с настройките/ под DCC един DIY dcc decoder-http://www.railwaypassion.com/forums/index.php/topic,5394.0.html
 Пробвах различни комбинации и настройки, на въпросната бариера адреса е като за "Accessory Decoder", но явно нещо се е объркало в паметта на Z21, при тези гимнастики. След месец или повече-нямам твърде време сега за влакове, реших леко да си "повръткам", и забелязах че само на един лок. не му работят светлините, работеше само осветлението в кабината /допълнително поставяно от мен/. Въпреки че няма как декодера да е "цъфнал" mosfet-ите и в двете посоки / кабината също е зависима от тях/, смених декодера, и новият-ресетнат се държеше пак така. Реших че светодиодите са виновни, и след няколко дни разколачих лока да ги меря /въпреки че да "умрат" едновременно поне два е някак невъзможно/. Следваше бодването на трети Laisdcc, и воала--- пак същата работа :).
 Ресетнах централата /от черното копче/ и всичко си дойде на мястото.  :drinks: