Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Аналогово управление | Analog Control
Контролно осветление за стрелки
pach:
С какво напрежение се захранват Конрадските механизми - знам че са с двигатели и би трябвало да е изправено ...?
Ако за стрелките ползваш променливо (~16V) не забравяй , на всеки светодиод последователно преди него да вържеш по един изправителен диод.Дори 1N4148 ще е достатъчен на светодиод . Или им отдели обща верига - например "минуса" с един изправителен диод но вече поне 1N4001 (който е за ток до 1 А).
Vlado:
--- Цитат на: pach link=topic=549.msg5966#msg5966 date=1211783856 ---С какво напрежение се захранват Конрадските механизми - знам че са с двигатели и би трябвало да е изправено ...?
--- Край на цитат ---
16V променливо
pach:
Значи го изправят вътре като в декодерите
Ами сложи си по един диод пред всеки резистор, за да светят светодиодите.
Ще го скицирам ...
pavel75:
--- Цитат на: pach link=topic=549.msg5977#msg5977 date=1211795307 ---Значи го изправят вътре като в декодерите
Ами сложи си по един диод пред всеки резистор, за да светят светодиодите.
Ще го скицирам ...
--- Край на цитат ---
Изводите на релето завършват с диод. Гледам, че са ги закачили срещуположно, та сигурно това определя на къде да превключи релето.
pach:
Най-простото изправяне за да "светне"...
;)
Уф аз като видя формули и бегам , та чак сега видях че br185 го е описал точно...
Извинете ме колеги - не съм си доспал днес :-[
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия