Електроника и Електротехника | Electronics and Electrical Engineering > Аналогово управление | Analog Control

Захранващ блок за 16V променлив ток

<< < (2/2)

Vlado:
Ами предпочитам да намаля размера на контролното табло, което сега е доста голямо (и тежко). За дигиталното си имам захранване, което мисля да вградя в новото табло, а в последствие да купя и въпросното ново захранване за принадлежностите за 16V, което също да бъде вградено... нещо такова. Целта е двойно по-малко като размери и тежест контролно табло.
п.п. Започнах да подменям и всички кабели като слагам много по-тънки (досега ползва(х)м телефонни, които са по четири във връзка и често оставаха по парчетата неизползвани жици).

pach:
За трафовете - можеш да си поръчаш при Боби - фирма "Амета" на 7-км (някъде бях писал по този въпрос) или магазина им на ул."Цар Борис І" , точно срещу магазините не "електрон прогрес".При Боби траф с данни 16V/3-5 А ще ти излезне около 40-45 лв с метална кутия , светещ ключ и предпазители на 220V и на 16V.Металната кутия е занулена и сиво прахово боядисана .Размери 80х80х120 мм.За една седмица е готов.
За проводниците - не съм сигурен дали не трябва да подмениш телефонните , но с по - дебели , защото консумацията определя размера им , а телефонните доколкото си спомням са като звънчевите - доста слаби ...
Трафовете можеш и без кутия - само на лустер клеми , щом ще ги вграждаш в таблото ти , така може още да свалиш от цената им...

lok45111:
Владо, аз ще се заема да ти намеря траф 220/16V 1,5 - 2А. Но ще бъде без кутия, което не мисля, че е проблем, щом ще се вгради. Ще гледам до три - четири дни да съм готов. За цената - няма да ти струва нищо, защото е от едни локомотивни истории, но пък този тип трафове са доста надеждни(все пак швед ги е правил).

Vlado:
Мерси много, Марио! Задължен съм! :)

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия